- I dag følte jeg virkelig at jeg spilte dårlig

Magnus Carlsen berget remis til slutt.

TAPTE NESTEN: Magnus Carlsen (t.h.) klarte med et nødskrik å sikre remis i sjakkpartiet mot Veselin Topalov fra Bulgaria under Sinquefield Cup i St. Louis. Foto: Stringer / NTB scanpix
TAPTE NESTEN: Magnus Carlsen (t.h.) klarte med et nødskrik å sikre remis i sjakkpartiet mot Veselin Topalov fra Bulgaria under Sinquefield Cup i St. Louis. Foto: Stringer / NTB scanpixVis mer

NEW YORK (Dagbladet): Natt til i går tapte den norske verdensmesteren i sjakk tredjerunden av Sinquefield Cup i USA mot italienske Fabiano Caruana. I natt gikk det bedre selv om det en periode så mørkt ut. Carlsen var presset solid på defensiven av Veselin Topalov, men klarte å snu spillet.

Etter det fire timer lange partiet sikret han remis.

- Bare ræva - I går var det ikke bra. I dag var det egentlig bare ræva fra ende til annen. Så i dag følte jeg virkelig at jeg spilte dårlig. Nå er det samling i bånn. Nå kan det bare gå oppover, sier Magnus Carlsen til TV 2.

Fortsatt gjenstår seks runder av storturneringen i St. Louis, men Carlsen har ennå ikke vunnet et parti med hvite brikker og står med 1,5 poeng etter fire kamper.

Italienske Caruana leder så langt turneringen med fire poeng.

Strid Midt i den prestisjefylte turneringen står 23-åringen samtidig midt i en voldsom strid med Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) fordi han ikke har ønsket å skrive under på VM-kontrakten med som innebærer at han må spille tittelkampen mot Viswanathan Anand i Russland i november.

Fredag kveld ble det klart at FIDE har utsatt fristen for nordmannen fram til 7. september. Det innebærer at Carlsen kan spille ferdig Sinquefield Cup før han må signere. Dersom han ikke signerer, risikerer han å miste VM-tittelen.