Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag funka mye, gitt

De norske jubeljentene har skremt vannet av all motstand i EM. I lørdagens semifinale skal vi tørke sminken av vertsnasjonen Ungarn!

Les også: <a href=\'http://www.dagbladet.no/sport/2004/12/17/417831.html\'>Nå er junior blitt stor</a>

GYÖR (Dagbladet): De ungarske jentene pryder midtsiden i et EM-magasin, hvor de stiller på lagbilde betydelig sminket og med selskapskjole. Men skal Ungarn være med videre på festen er de nødt til å hoppe ut av finstasen og forberede seg på en skikkelig svetteøkt lørdag:

Da møter de nemlig et norsk lag som har scoret desidert flest mål av alle EM-nasjonene, og som stormer mot Budapest med en vanvittig selvtillit.

Med 188 scoringer på seks kamper har Norge scoret 31,3 mål i snitt per kamp. 80 av scoringene har kommet mot de to siste motstanderne, Serbia og Montenegro onsdag og Slovenia i går.

-  Sinnssykt gøy

Kaptein Gro Hammerseng sto fram som en kaptein av rang i går og belønnes med den første 9\'eren så langt på Dagbladets EM-børs. Mot stakkars Slovenia scoret hun ti ganger på 12 skudd, og imponerte minst like mye i forsvar.

-  I dag funka mye, gitt...

Flirer kapteinen.

 KLEDD TIL FEST:  De ungarske jentene pryder midtsiden i et EM-magasin, hvor de stiller på lagbilde i festantrekk. Men denne festen vil Norge også være med på.
KLEDD TIL FEST: De ungarske jentene pryder midtsiden i et EM-magasin, hvor de stiller på lagbilde i festantrekk. Men denne festen vil Norge også være med på. Vis mer

Og nettopp det gjorde de norske superheltene underveis i kampen også. Mens de slovenske jentene så mer og mer skamfulle ut, sto Gro & til slutt bare og smilte bredere og bredere i takt med utklassingssifrene.

-  Dette var sinnssykt gøy, og det er lov å smile når man spiller bra håndball, sier Gro.

Da kampen vokste over i parodi gikk de norske jentene over til intern mobbing.

-  Katja sa hun ble kvalm da jeg skjøt en straffe midt i krysset. Og så skjøt hun selv ballen enda mer i krysset like etterpå. Da var det min tur til å bli kvalm, ler Gro.

Sommerfugler i magen

Først fem minuttet før slutt fikk hun høre at Ungarn venter i lørdagens semifinale.

-  Da kjente jeg sommerfugler i magen, innrømmer Gro Hammerseng.

Matcharenaen Sport Arena i Budapest har plass til 8.000 tilskuere. Den vil bli fullt til randen av gærne ungarere som vil gi jentene sine så høylytt støtte at det kan gjøre hvem som helst mo i knærne.

-  Det kommer til å bli helt rått, og vi kommer sikkert ikke til å forstå hvor vanvittig trøkket blir før vi står der. Men jeg gleder meg skikkelig til kampen, sier Gro Hammerseng.

Landslagssjef Marit Breivik frykter ikke at de norske jentene skal bukke under for presset. Hun håper på full hall lørdag.

-  Ja, forhåpentligvis blir det fullt hus. Det er det som er best for håndballen. Og det ungarske publikummet er typiske medgangssupportere. Om Ungarn begynner å slite, så er det ikke sikkert de er noen fordel for hjemmelaget, sier Marit Breivik.

Positiv energi

Hun minner om at Ungarn har sviktet i de to siste mesterskapene, og sånn sett har et stort press på seg. Også i går rotet vertsnasjonen det til for seg selv: De ledet 14-8 til pause mot Danmark, men tapte til slutt 23-24, og endte derfor som opp som nummer to i den andre pulja. Og må derfor møte Norge lørdag.

Om sine egne jenter sier Breivik:

-  Vi har mange spillere i god form, slik at vi kan fylle på med spillere hele tiden. Vi har ikke grunn til å være redd for noe som helst, og vi tar med oss mye positiv energi inn i semifinalen. Ungarn er ikke like bra matcha som oss,!

KAPTEIN FANTASTIC: Kaptein Gro Hammerseng sto fram som en kaptein av rang i går, og da hun fikk høre at Ungarn blir motstander i semifinalen, kjente hun sommerfugler i magen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media