I dag går Kobe hjem fra jobben med 65 millioner kroner

Etter skatt. Og ingen vet når han kan spille igjen.

TESS I DRESS: Kobe Bryant jobber hardt for å komme tilbake på basketballbanen, men akillesproblemene gjør det vanskelig. Samtidig gjør stjernen det relativt godt økonomisk sett. Foto: SCANPIX/EPA/DIEGO AZUBEL
TESS I DRESS: Kobe Bryant jobber hardt for å komme tilbake på basketballbanen, men akillesproblemene gjør det vanskelig. Samtidig gjør stjernen det relativt godt økonomisk sett. Foto: SCANPIX/EPA/DIEGO AZUBELVis mer

(Dagbladet): Basketball-stjernen Kobe Bryant tjener 181 millioner kroner for å spille for Los Angeles Lakers denne sesongen, det er den høyeste lønnen noen spiller har fått for en sesong med ett unntak: Michael Jordans lønnsslipp på 197 millioner norske kroner i 1997-1998.

Dagen i dag er imidlertid spesielt lukrativ for Kobe Bryant, skriver ESPN. I dag får nemlig Lakers-superstjernen utbetalt 79,7 prosent av den totale årslønnen, 143 millioner kroner.

Ligareglene i NBA gir nemlig anledning til at noen få utvalgte spillere betales opp mot 80 prosent av lønnen på forhånd, som Bryant. Vanligvis får spillerne lønn hver andre uke eller hver annen måned.

Skadet på ubestemt tid Store deler av pengene forsvinner riktignok til myndighetene. Føderale skatter, USAs høyeste inntektsskattenivå i California, samt mindre avgifter som Medicare, kan spise opp så mye som 55 prosent av lønnen,

Likevel, 65 millioner norske kroner etter skatt er fortsatt ganske pent.

Interessant nok er ikke Kobe Bryant i stand til å gjøre noe særlig for lønnen akkurat for øyeblikket.

Lakers startet sesongen mot Los Angeles Clippers for to dager siden, men stjernen sliter med en akillesskade han pådro seg i april, og ingen vet når han kan være tilbake på parketten.

- Jeg presser kroppen igjen denne uka, tar tester og ser hvordan skaden tåler det. Jeg jobbet hardt på mandag, og da føltes det bra dagen etter. Det er bare å ta det derfra, sa Bryant til Yahoo Sports før kampen mot Clippers.

Gir faen i hva folk tror Han vil ikke si noe konkret om når han kan være tilbake, det snakkes om to-tre uker med full trening før han kan spille kamper, men selv desember kan være for tidlig for Bryant.

- Jeg er en konkurransemann. Det er ikke smart å komme tilbake før jeg kan spille basket på et eksepsjonelt nivå, gjør jeg det vil jeg ikke være på mitt beste, og da får kritikerne rett. Det kommer ikke til å skje, sier han.

- Jeg gir faen i hva folk tror. Jeg kommer til å spille når jeg er klar, sier Kobe Bryant.

I mai «kåret» magasinet Forbes Kobe Bryant til verdens tredje best lønnede idrettsutøver, bak Tiger Woods og Roger Federer. Basketsstjernen skal ha dratt inn rundt 370 millioner norske kroner totalt i lønn og sponsorinntekter.