Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag går Marit og Therese sin eneste NM-distanse

I år handler alt om OL.

KLAR IGJEN: Marit Bjørgen går 10 kilometer klassisk i NM i dag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR IGJEN: Marit Bjørgen går 10 kilometer klassisk i NM i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): I dag er det klassisk konkurransedag i Norgesmesterskapet på ski i Lillehammer. Mesterskapet skulle gått i Molde, men ble flyttet derfra på grunn av snømangel.

Snømangel er det derimot ikke på Lillehammer. Langrennsløperne skal gå i den samme løypa det ble arrangert world cup i desember i fjor, og dermed har de beste løperne allerede gått renn i årets NM-løyper.

Synd med NM
Det som derimot er litt spesielt, er at både Marit Bjørgen og Therese Johaug bare går ett løp. Det er dagens klassiske 10-kilometer, der marit Bjørgen kan bli den mestvinnende utøveren i et ski-NM noensinne om hun vinner.

- Det er litt synd, men siden NM går så seint som det gjør og OL er det store målet i år, så blir det sånn, sier Marit Bjørgen.

Lørdag morgen reiser de to gullhåpene trening i Seiser Alm for å spisse formen inn mot OL. Det eneste rennet de skal gå etter dagens 10-kilometer, blir verdenscuprennene i Toblach 1. og 2. februar.

Og begge de to er klare etter to vidt forskjellige opplevelser fra Tour de Ski. Johaug ble som kjent første nordmann på toppen av sammenlagtpallen etter monsterbakken i Val di Fiemme, mens Marit Bjørgen måtte reise hjem 1. nyttårsdag med magetrøbbel.

- Det er forferdelig der og da når du vet at det er et mål du har jobbet mot lenge som går i vasken. Egil (Kristiansen, landslagstrener, journ.anm.) sa til meg at det ikke er mange som gråter fordi de ikke får gått på jobben, men det gjorde altså jeg. Men dette tenner meg bare litt ekstra, fortalte Bjørgen i går, og fortalte også at hun er frisk og i rute til OL.

Fullt OL-fokus
Heller ikke Therese Johaug har hvilt på laurbærene etter Touren. På grunn av sprengkulda i Dalsbygda har hun vært på Lillehammer siden onsdag i forrige uke, og nå tenker hun ikke mer på den historiske seieren i Tour de Ski.

- Jeg nøt seieren den søndagen, men da jeg våkna mandag morgen hadde jeg allerede fullt fokus mot OL. Det er OL som er det store målet denne sesongen, sier Johaug.

Rennstarten for jentene er i dag klokka 10.45, og det følger du i livestudioet vårt. Gutta starter 12.30.

Hele Norges coronakart