- I dag gikk det virkelig fort

Ullevålseter trøtt, sliten og fornøyd.

(Dagbladet.no): Pål Anders Ullevålseter klatret til åttendeplass på resultatlista i Dakar-rallyet etter fjerdeplassen på dagens etappe.

Sist natt gikk med til å kjøre 40 mils transportetappe. Dermed ble det ingen søvn, bare en times hvile. Desto deiligere var det at det klaffet for nordmannen i dag.

- Trøtte og slitne

- Vi var vel alle trøtte og slitne etter natten, men i dag har det virkelig gått fort for min del, forteller han i en pressemelding.

Fortsetter det å gå så fort, kan det fort bli mere moro framover. For:

- Samtidig begynner uforutsette ting å skje, to av fabrikkskjørerne foran meg på sammenlagtlisten fikk problemer som gjorde at de tapte tid. Despres har skadet kragebeinet og Casteu fikk tekniske problemer med sykkelen. Det viser at alt kan skje, og vi er ikke halvveis til Dakar engang, sier Ullevålseter.

Mat og søvn

Etter halvannet beinhardt døgn så og si uten søvn, er det restitusjon som er nøkkelen for videre suksess.

- Akkurat nå forsøker jeg å få i meg mest mulig mat, og gleder meg til en god natt søvn. For i morgen er jeg klar for en ny krevende etappe, sier Ullevålseter.

I morgen venter 449 kilometer, som arrangørene beskriver som den vanskeligste prøven den første uka av rallyet. Det hele foregår uten veier, og med lite informasjon i veibeskrivelsen førerne har med seg.

«Etter dynene vil rytterne passere steinete platåer og kjøre slalåm gjennom kamelgress,» heter det i beskrivelsen av de 45 milene.

FORT: Pål Anders Ullevålseter avanserte ytterligere en plass i dag. Bildet er fra nyttårsaften.