Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag gikk jeg dypt i kjelleren

Hushovd klatret i mål med Contador, Evans og Gilbert.

TOPPTUNGT: Cadel Evans (t.h.) tok seieren på dagens etappe foran Alberto Contador (midt i bildet). Det overraskende i dette bildet er at Thor Hushovd (bak til venstre) i den gule ledertrøya var med dem til topps på tredjekategorien rett før målpassering. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
TOPPTUNGT: Cadel Evans (t.h.) tok seieren på dagens etappe foran Alberto Contador (midt i bildet). Det overraskende i dette bildet er at Thor Hushovd (bak til venstre) i den gule ledertrøya var med dem til topps på tredjekategorien rett før målpassering. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Thor Hushovd forsvarte den gule trøya med stil i den beinharde avslutningen av dagens etappe på 172,5 kilometer fra Lorient til Mûr-de-Bretagne.

Han var nummer seks i mål på samme tid som etappevinner Cadel Evans.

- Jeg hadde lyst til å ha trøya videre. Så da tenkte jeg at jeg går i kjelleren så ser vi hvordan det går. Jeg gikk fantastisk dypt til slutt, sier en utmattet Hushovd til TV 2.

Nå følger tre etapper der det ligger an til samlet hovedfelt de neste dagene, slik at Hushovd har all verdens mulighet til å sykle i gult til og med på lørdag.

- Nå er målet å beholde trøya til Super-Besse Sancy på lørdagsetappen, men det blir en tøff jobb for laget, sier Hushovd.

I det beste selskap Prestasjonen på dagens etappe var over all forventning sterk av nordmannen, ettersom målgangen var på toppen av en tredjekategoristigning.

Og det var mange av de virkelig store kanonene som var med i finalen. Alberto Contador var den første som forsøkte seg i den to kilometer lange sistebakken. Med i gruppa var også Philippe Gilbert, som var av de fleste regnet som klar favoritt på dagens etappe, Alexandre Vinoukourov, Rigoberto Uran, Fränk Schleck, Samuel Sanchez, Jürgen van den Broeck og Andreas Klöden.

- GIKK DYPT: Her har Hushovd akkurat passert mål. Grå i ansiktet av både utmattelse og sølesprut. Det var regn under mange av de drøye 17 milene på dagens etappe. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
- GIKK DYPT: Her har Hushovd akkurat passert mål. Grå i ansiktet av både utmattelse og sølesprut. Det var regn under mange av de drøye 17 milene på dagens etappe. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Til slutt var det Cadel Evans som slo Contador med en halv hjulbredde på målstreken. En sterk prestasjon av Evans, som to ganger måtte kjøre seg tilbake i hovedfeltet på grunn av punkteringer.

Farrar tok sprinten halvveis På dagens innlagte spurt var det Hushovds lagkamerat Tyler Farrar som kom seg først over streken av rytterne i hovedfeltet. Han ble dermed nummer seks bak fem utbrytere, og plukket ti poeng i kampen om den grønne trøya.

Thor Hushovd gjorde ingen innsats for å plukke poeng på den innlagte spurten. Han sparte krefter for å forsvare den gule trøya i avslutningen.

Edvald Boasson Hagen kjørte inn til 30. plass - på samme tid og på plassen bak lagkameraten Geraint Thomas. Briten beholder dermed den hvite ungdomstrøya med Edvald på andreplass med samme tid men svakere plasseringer.