I dag gjorde Carlsen noe han aldri klarte i VM

Slo Vishy Anand med svarte brikker.

VANT MED SORTE BRIKKER: Magnus Carlsen vant med svarte brikker mot sin VM-motstander Vishy Anand i sjakkturneringen Grenke Chess Classic.

Carlsen møtte Anand for første gang etter at nordmannen i fjor høst vant VM for annen gang på rad mot nettopp inderen. I storturneringen i Tyskland klarte han det han ikke gjorde under VM-kampen i Sotsji. Foto: Cathy Rogers
VANT MED SORTE BRIKKER: Magnus Carlsen vant med svarte brikker mot sin VM-motstander Vishy Anand i sjakkturneringen Grenke Chess Classic. Carlsen møtte Anand for første gang etter at nordmannen i fjor høst vant VM for annen gang på rad mot nettopp inderen. I storturneringen i Tyskland klarte han det han ikke gjorde under VM-kampen i Sotsji. Foto: Cathy Rogers Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var Carlsens første møte med Anand siden nordmannen i fjor høst slo inderen i sjakk-VM for annet år på rad I Sotsji klarte aldri 24-åringen å vinne et VM-parti med svarte brikker, men i Baden-Baden imponerte Carlsen ved å slå rutinerte Anand med svart.

Han slo dermed tilbake etter onsdagens tap for tyske Arkadij Naiditsch.

- Det var et litt rotete parti. Jeg spilte en litt uvanlig åpning til meg å være i håp om å få et spennende parti, sa Carlsen til TV 2.

- Risikabelt Nordmannen mente selv at han etter hvert gjorde trekk der han risikerte mye på jakt etter seieren.

- Han gikk for en plan som er kjent med å slå ut løperen min, men som ikke var så bra i denne stillingen fordi jeg fikk et bra motspill. Da gikk jeg for å ta bonden på a2, som er veldig risikabelt og etterpå spesielt springer g4. Da følte jeg det var en måte han kunne sette meg tilbake bakpå, sa Carlsen.

Verdensmesteren trodde ikke han skulle klare å stikke av med seieren mot Anand.

- Jeg trodde at jeg ikke kunne bli matt. Jeg trodde han kunne få remis, men han fant ingenting, sa Carlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.