VANT MED SORTE BRIKKER: Magnus Carlsen vant med svarte brikker mot sin VM-motstander Vishy Anand i sjakkturneringen Grenke Chess Classic.

Carlsen møtte Anand for første gang etter at nordmannen i fjor høst vant VM for annen gang på rad mot nettopp inderen. I storturneringen i Tyskland klarte han det han ikke gjorde under VM-kampen i Sotsji. Foto: Cathy Rogers
VANT MED SORTE BRIKKER: Magnus Carlsen vant med svarte brikker mot sin VM-motstander Vishy Anand i sjakkturneringen Grenke Chess Classic. Carlsen møtte Anand for første gang etter at nordmannen i fjor høst vant VM for annen gang på rad mot nettopp inderen. I storturneringen i Tyskland klarte han det han ikke gjorde under VM-kampen i Sotsji. Foto: Cathy RogersVis mer

I dag gjorde Carlsen noe han aldri klarte i VM

Slo Vishy Anand med svarte brikker.

Det var Carlsens første møte med Anand siden nordmannen i fjor høst slo inderen i sjakk-VM for annet år på rad I Sotsji klarte aldri 24-åringen å vinne et VM-parti med svarte brikker, men i Baden-Baden imponerte Carlsen ved å slå rutinerte Anand med svart.

Han slo dermed tilbake etter onsdagens tap for tyske Arkadij Naiditsch.

- Det var et litt rotete parti. Jeg spilte en litt uvanlig åpning til meg å være i håp om å få et spennende parti, sa Carlsen til TV 2.

- Risikabelt Nordmannen mente selv at han etter hvert gjorde trekk der han risikerte mye på jakt etter seieren.

- Han gikk for en plan som er kjent med å slå ut løperen min, men som ikke var så bra i denne stillingen fordi jeg fikk et bra motspill. Da gikk jeg for å ta bonden på a2, som er veldig risikabelt og etterpå spesielt springer g4. Da følte jeg det var en måte han kunne sette meg tilbake bakpå, sa Carlsen.

Verdensmesteren trodde ikke han skulle klare å stikke av med seieren mot Anand.

- Jeg trodde at jeg ikke kunne bli matt. Jeg trodde han kunne få remis, men han fant ingenting, sa Carlsen.

Rotet det til Med lite tid igjen på klokka rotet Anand, som han gjorde flere ganger i VM, det til da han flyttet tårnet til d7.

- Et veldig overraskende trekk. Jeg trodde han skulle ta E6, men med d7 taper han med en gang, det hadde jeg virkelig ikke sett for meg.

Carlsen, som har eksperimentert under turneringen i Baden-Baden, har 2,5 poeng etter fire kamper. Naiditsch leder med 3 poeng. Det gjenstår tre partier.

- Jeg har to hvitt på de tre siste, det ser jeg positivt på. Jeg skal prøve å innrette meg etter motstanderen, sa Carlsen.

(NTB)