- I dag gjorde vi alt rett

Manchester City lekte med Newcastle.

 SCORINGSJUBEL:  Edin Dzeko og Yaya Toure kunne smile etter å ha slått Newcastle 4-0 i ligapremieren. Foto: Reuters /Darren Staples /NTB Scanpix.
SCORINGSJUBEL: Edin Dzeko og Yaya Toure kunne smile etter å ha slått Newcastle 4-0 i ligapremieren. Foto: Reuters /Darren Staples /NTB Scanpix.Vis mer

* Manchester City - Newcastle 4-0

(Dagbladet): Det har vært knyttet mye spenning til Manchester Citys nysigneringer før årets sesong. I ligaåpningen var det derimot Citys rutinerte spillere som sto fram.

Nå skal det legges til at debutantene Jesus Navas og Fernandinho gjorde en god kamp. Manuel Pellegrini kom med lovord om dem begge etter matchen.

- Jeg sa allerede før kampen at de kommer til å bli viktige for oss i år. Jeg er meget fornøyd med dem begge to i dag, sa chileneren.

Men i målprotokollen var det ingen nysigneringer å se. Derimot fire spillere som var med på å vinne ligagull i 11/12-sesongen.

Silva med hodet
David Silva åpnet scoringsballet etter seks minutter. Den lille spanjolen headet City i føringen etter godt forarbeid av Edin Dzeko. Målet var Silvas første med pannebrasken i Premier League.

Så var det duket for finesse, løpskraft og presisjon kombinert. Edin Dzeko flikket vakkert en ball videre til Sergio Agüero. Argentineren løp fra Steven Taylor, før han presist satte ballen i det lengste hjørnet.

Bosnieren sa i et intervju etter kampen at i dag klaffet alt.

- Manageren prentet inn før kampstart hvor viktig det er å vinne den første kampen. I dag gjorde vi alt rett, sa Dzeko.

Vondt verre Nevnte Taylor hadde tydeligvis lyst til å hevne seg. Like før pause ble Newcastle-stopperen utvist for et slag i retning Agüero.

Det som allerede så stygt ut for Newcastle ble bare verre.

 DRØMMESTART:  Manuel Pellegrini fikk en drømmestart på sin jobb i sjefstolen på Etihad. Foto: NTB Scanpix /Reuters/ Nigel Roddis.
DRØMMESTART: Manuel Pellegrini fikk en drømmestart på sin jobb i sjefstolen på Etihad. Foto: NTB Scanpix /Reuters/ Nigel Roddis. Vis mer

Og The Magpies hadde ingenting å stille opp med mot Citys pasningsspill.

De lyseblå koste seg med en mann mer på banen.

Kompany skadet
Yaya Toure styrte midtbanen gjennom 90 minutter. Like etter hvilen fikk han dratt fram mer av sitt repertoar. Midtbanespilleren skrudde vakkert inn et frispark utagbart for gjestenes Tim Krul.

Samir Nasri fikk en snau halvtime på banen. Og den utnyttet franskmannen som satte inn 4-0 alene med Krul i Newcastle-buret.

Et skår i gleden kom likevel for City. Kaptein Vincent Kompany forlot banen etter 71 minutter med det som så ut som en strekkskade.

- Vi må se på hva dette betyr for Kompany, før vi vurderer om vi trenger en erstatter, sa Pellegrini.

 SKRUR SOM BECKHAM:  I ren David Beckham-stil skrudde Yaya Toure inn et frispark i ligaåpningen. Foto: AP Photo /Jon Super / NTB Scanpix.
SKRUR SOM BECKHAM: I ren David Beckham-stil skrudde Yaya Toure inn et frispark i ligaåpningen. Foto: AP Photo /Jon Super / NTB Scanpix. Vis mer