VM-kvalifisering

I dag hjalp han Norge. Da han og broren hjalp Sverige - ble de historiske

Tvillingbrødrene Aldo og  Davide Simoncini ble historiske i 2010.

SCORET SELVMÅL: Davide Simoncini. Foto: Bjørn Langsem
SCORET SELVMÅL: Davide Simoncini. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge leder 1-0 over San Marino til pause. Fra Ullevaal meldes det om både piping og buing da spillerne gikk inn etter de første 45.

FØRSTE OMGANG: San Marino sin kaptein Davide Simoncini scoret selvmål i første omgang av kampen mellom Norge og San Marino. «Se alle høydepunktene fra Norge - San Marino og resten av kveldens kamper på MAX». Video: MAX Vis mer Vis mer

Norge tok ledelsen etter elleve minutter da Davide Simoncini sendte ballen i eget nett med kneet etter et innlegg fra Ole Selnæs. Det var Norges første mål i VM-kvaliken etter tap for Tyskland (0-3) og Aserbajdsjan (0-1) i de to første kampene.

Det er ikke første gang regnskapsfører og deltids fotballspiller Simoncini har scoret selvmål. I 2010 ble han og broren Aldo historiske, skriver ITV:

Aldri, verken før eller siden, har et brødrepar scoret selvmål i samme kamp. Men det gjorde de to mot Sverige for seks år siden.

Det hører også med til historien at broren er keeper.

Dagbladet fotballeskpert Morten Pedersen sier følgende om de første 45:

- Jeg er blitt fortalt at det bor like mange mennesker i Ullensaker kommune som i San Marino. Sånn ser det ut også. Nå har vi snart spilt fem omganger i VM-kvalifiseringen uten å score et mål. Ikke veldig oppløftende. Vi gjør bare én ting - det er å prøve å komme rundt på kant og slå innlegg. Jeg savner variasjon. Det kan vi få om vi får en stor spiss på topp - Sørloth eller Diomande - som vi kan variere spillet med og fange opp andreballer. Sånn som vi spiller nå, går vi oss fast i vårt eget, manglende balltempo.

- Det går altfor sakte. Vi spiller håndball på 30 meter. Vi må sette hardere trykk og dunke på. Vi har kjempekontroll på kampen, men 1-0 er en farlig ledelse, selv om om det skal mye til at San Marino scorer, sier Kjetil Rekdal til MAX.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer