Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag holder de med Arsenal, i morgen med Liverpool

Adebayor håner Arsenal-fansen.

NÅ BLIR HAN ELSKET: Emmanuel Adebayor føler ekte kjærlighet fra supporterne til Manchester City. På Emirates følte han seg fryktelig dårlig behandlet. Foto:    EPA/STEVE WOODS
NÅ BLIR HAN ELSKET: Emmanuel Adebayor føler ekte kjærlighet fra supporterne til Manchester City. På Emirates følte han seg fryktelig dårlig behandlet. Foto: EPA/STEVE WOODS Vis mer

|||(Dagbladet.no): Emmanuel Adebayor skjønte lite da Arsenal-fansen pep mot ham etter intens flørting med Milan og andre klubber i sommervinduet 2008.

Det hjalp ikke at togoleseren forsøkte å kysse klubbemblemet etter en straffescoring - for da hadde han allerede gjort uopprettelig skade på forholdet til supporterne. 

Etter overgangen til Manchester City i sommer kritiserte han Arsenal-fansen for å ha oppført seg ufint. Foran ettermiddagens gjensyn med gamleklubben skrur han opp temperaturen enda et par hakk.

- Arsenal har mange supportere som ikke er supportere. Det fine er at City-fansen virkelig elsker deg, sier han ifølge The Times.

Fra Amerika eller Jamaica

Men Adebayor stopper ikke der:

TERGER ARSENAL-FANSEN: Adebayor mener de fleste kommer fra Amerika eller Jamaica. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO / Carl de Souza
TERGER ARSENAL-FANSEN: Adebayor mener de fleste kommer fra Amerika eller Jamaica. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO / Carl de Souza Vis mer

- Arsenal har supportere fra Amerika eller Jamaica. I dag er de Arsenal-supportere, i morgen er de Liverpool-supportere og i overmorgen er de Manchester United-supportere. Hvis du piper mot egne spillere hver helg, da beklager jeg - da er du ikke en ekte supporter.

På sin pressekonferanse i går følte manager Mark Hughus for å dempe uttalelsene fra sin toppscorer.

- Jeg er ikke sikker på at han er bitter. Jeg tror han er lei seg, det er åpenbart noe som har påvirket ham ganske mye. Han har ingen problemer med Arsenal som fotballklubb, sa Hughes.

Elsket av de blå

Selv har han i hvert fall ingen grunn til å klage på spissen, som med tre mål på tre ligakamper har innfridd alle forventninger så langt. Hughes tror formen har sammenheng med hvor godt Adebayor behandles av City-fansen.

- De er kanskje derfor vi får det beste ut av ham, for de elsker ham virkelig. De har aldri sett en spiller som Adebayor i den blå drakta, vil jeg tro, sier Hughes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media