Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag kan Berget få sin Cardiff-debut

Cardiff mot regjerende mestre i FA-cupen.

DEBUT MOT WIGAN? Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær gjør flere endringer fra kampen mot Aston Villa. Cardiff, England 20140124.
Jo Inge Berget (t.h) sammen med Cardiff manager Ole Gunnar Solskjær fredag ettermiddag etter at han ble klar for spill for Cardiff. 
Foto: Pete Thomas / Cardiff City FC / NTB scanpix
DEBUT MOT WIGAN? Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær gjør flere endringer fra kampen mot Aston Villa. Cardiff, England 20140124. Jo Inge Berget (t.h) sammen med Cardiff manager Ole Gunnar Solskjær fredag ettermiddag etter at han ble klar for spill for Cardiff. Foto: Pete Thomas / Cardiff City FC / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har ikke all statistikk på sin side når hans Cardiff tar imot de regjerende mestrene Wigan i FA-cupens femte runde.

Kun én gang på de siste ni forsøkene «The Bluebirds» har vært i den femte runden, har laget tatt seg videre. Og for å finne sist gang Cardiff slo mot motstanderlaget Wigan, må vi stille kalenderen inn til mars 1997.

Har styrets støtte Det er imidlertid ikke bare dyster statistikk å lese for Ole Gunnar Solskjær og hans menn, for Cardiff har kun tapt én av de siste åtte kampene på eget gress i turneringen. Samtidig høster han ros og støtte fra eier Tan Sri Vincent Tan.

FA-CUP-HISTORIEN I BILDER: Ingen spiller har flere FA-cup-gull enn Ashley Cole. Han har tre troféer fra tida i Arsenal og fire med Chelsea. Her feirer han sin foreløpige siste, som kom i 2012. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB scanpix
FA-CUP-HISTORIEN I BILDER: Ingen spiller har flere FA-cup-gull enn Ashley Cole. Han har tre troféer fra tida i Arsenal og fire med Chelsea. Her feirer han sin foreløpige siste, som kom i 2012. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB scanpix Vis mer

- Vi er oppmuntret over arbeidet manager Ole Gunnar Solskjær har gjort i overgangsvinduet i januar, uttaler han og resten av styret via Cardiffs egne hjemmesider. 

Like fornøyde er de ikke med at Andreas Cornelius, som ble kjøpt for rekordsummen 75 millioner kroner i fjor sommer, forlot klubben for en billig penge for knappe to uker siden. Skylden for den overgangen får imidlertid ikke Solskjær.

- Det skyldes uklok og uforsiktige vurderinger foretatt av den forrige manageren, formidler styret via samme hjemmeside.

Mulig Berget-debut Når Cardiff entrer matta mot Wigan, er det ventet hele ni endringer i laget som møtte Aston Villa tirsdag. Kun keeper David Marshall og spiss Fraizer Campbell er ventet å beholde plassen, men kanskje tenker Solskjær mer på ligaen enn FA-cupen.

Det åpner uansett mulighetene for at Jo Inge Berget får sin debut, og samtidig kjemper de to andre nordmennene i klubben, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem, om en plass blant de elleve utvalgte.

Etter kampslutt må imidlertid Ole Gunnar Solskjær uansett utfall igjen vende blikket mot hjemlig serie. Cardiff-fansen fortvilte etter bare ett poeng hjemme mot Aston Villa, og laget har ikke karet seg opp av nedrykkssumpa i Premier League. 

To poeng er de over tabelljumbo Fulham, og det er like mange poeng som det er opp til Sunderland og West Bromwich. Sistnevnte befinner seg for øyeblikket rett over nedrykksstreken, og 

Hele Norges coronakart