Marit Bjørgen vil gå seks distanser i OL

I dag kan Bjørgen legge OL-drømmen på is om hun ikke lykkes

- Det kommer litt an på hvorfor.

SPENT FØR SPRINTEN: Marit Bjørgen skal overbevise seg selv om at hun er i olympisk sprintform i Lillehammer lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SPENT FØR SPRINTEN: Marit Bjørgen skal overbevise seg selv om at hun er i olympisk sprintform i Lillehammer lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Marit Bjørgen drømmer om å gå alle seks langrennsdistanser i OL i Pyeongchang, men er aller mest usikker på om hun kan gå sprinten.

Hun sto over distansen på Beitostølen for knappe to uker siden, og ble smurt bort da hun skulle teste sprintegenskapene i Kuusamo forrige helg.

Dermed er den klassiske sprinten i Lillehammer i dag, lørdag, helt avgjørende for om hun fortsatt skal tørre å drømme om alle distansene i OL.

- Den betyr egentlig mye, for jeg har i utgangspunktet planer om, og lyst til å gå den i OL. Når det gikk som det gikk i Ruka er morgendagens sprint en ganske viktig sprint for å se hvordan jeg ligger an. Om jeg er god nok til å komme i en finale igjen. Jeg var jo ikke det i fjor. I morgen er viktig for meg, ikke minst for å se hvordan det funker sjøl, men også med tanke på et uttak også, sier Bjørgen på pressekonferansen før helgas verdenscupløp.

Fire plasser

Med uttak mener altså Bjørgen om hun er god nok til å ta en av de fire plassene Norge disponerer på distansen.

Ser du grovt på laget, er det naturlig at regjerende olympiske mester Maiken Caspersen Falla får én av de plassene. Ingvild Flugstad Østberg tok sprintsølvet i Sotsji, og ligger også godt an til å ta en plass i Pyeongchang.

I tillegg er både Kathrine Harsem, Heidi Weng og tidligere verdensmester i klassisk sprint, Astrid Uhrenholdt Jacoben, potensielle OL-løpere.

- Betyr det at du kan gi opp OL-drømmen om du ikke lykkes i Lillehammer?

- Det kommer litt an på hvorfor jeg eventuelt ikke lykkes. Det er flere ting som spiller inn her. Det er tidlig å avgjøre det i morgen, men det er bare én klassisk sprint til jeg skal gå før OL, og det er i NM. Da blir den viktig, sier Bjørgen til Dagbladet.

Må kvalifisere seg

Med så mange gode lagvenninner kommer ikke veteranen til å insistere på en sprintplass om hun føler hun ikke er god nok.

Marit Bjørgen føler rett og slett at hun både må overbevise seg selv og landslagstrener Roar Hjelmeset om at hun er god nok for sprinten. Bjørgen kommer ikke til å stille til start bare for å være listefyll.

- Jeg må også kvalifisere meg, for jeg var ikke i en finale i fjor. Først og fremst må jeg kvalifisere meg, men jeg må jo finne ut om jeg er god nok for å gå en finale også. Hvis jeg føler jeg er god nok for det og går noen gode sprinter framover, så har jeg veldig lyst til å gå den.

Sprintene for damer og herrer på Lillehammer begynner med prolog klokka 08.45 lørdag. Finalene starter klokka 11.15.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer