Marit Bjørgen vil gå seks distanser i OL

I dag kan Bjørgen legge OL-drømmen på is om hun ikke lykkes

- Det kommer litt an på hvorfor.

SPENT FØR SPRINTEN: Marit Bjørgen skal overbevise seg selv om at hun er i olympisk sprintform i Lillehammer lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SPENT FØR SPRINTEN: Marit Bjørgen skal overbevise seg selv om at hun er i olympisk sprintform i Lillehammer lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Marit Bjørgen drømmer om å gå alle seks langrennsdistanser i OL i Pyeongchang, men er aller mest usikker på om hun kan gå sprinten.

Hun sto over distansen på Beitostølen for knappe to uker siden, og ble smurt bort da hun skulle teste sprintegenskapene i Kuusamo forrige helg.

Dermed er den klassiske sprinten i Lillehammer i dag, lørdag, helt avgjørende for om hun fortsatt skal tørre å drømme om alle distansene i OL.

- Den betyr egentlig mye, for jeg har i utgangspunktet planer om, og lyst til å gå den i OL. Når det gikk som det gikk i Ruka er morgendagens sprint en ganske viktig sprint for å se hvordan jeg ligger an. Om jeg er god nok til å komme i en finale igjen. Jeg var jo ikke det i fjor. I morgen er viktig for meg, ikke minst for å se hvordan det funker sjøl, men også med tanke på et uttak også, sier Bjørgen på pressekonferansen før helgas verdenscupløp.

Fire plasser

Med uttak mener altså Bjørgen om hun er god nok til å ta en av de fire plassene Norge disponerer på distansen.

Ser du grovt på laget, er det naturlig at regjerende olympiske mester Maiken Caspersen Falla får én av de plassene. Ingvild Flugstad Østberg tok sprintsølvet i Sotsji, og ligger også godt an til å ta en plass i Pyeongchang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer