I dag kan du vinne 5,7 millioner

Den gode, gamle tippekupongen fortjener litt ekstra oppmerksomhet de neste dagene.

Rett i kassa: Inter Milan, som her scorer hjemme mot Cesena, er blant lagene på ukens midtukekupong, som kan gi én heldig tipper 5,7 millioner ekstra i gevinst. Det krever at tipperen er alene om å ha tolv rette på kupongen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni.
Rett i kassa: Inter Milan, som her scorer hjemme mot Cesena, er blant lagene på ukens midtukekupong, som kan gi én heldig tipper 5,7 millioner ekstra i gevinst. Det krever at tipperen er alene om å ha tolv rette på kupongen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni.Vis mer

Bonuspotten på tippekupongen bygger seg opp så lenge ingen er alene om å ha 12 rette. Skulle en tipper være heldig og dyktig nok til å ta tolveren alene, får han bonuspotten i tillegg til den vanlige tolver-premien.

Nå er bonuspotten på 5,7 millioner kroner, og det er siste sjanse til å ta den i dag. Er det ingen alenevinner i dag blir den fordelt på alle som har 12 rette på lørdag.

Om du kun leverer en tippekupong i året...
De som har lest min artikkel «Slik vinner du i tipping» vet at det er du bør sette inn støtet for å tjene på den klassiske tippekupongen. Med de ekstra 5,7 millionene i potten er oddsen mer i favør enn til vanlig.

Og blir potten stående også i dag, er det nye sjanser lørdag, hvor alle med 12 rette får dele bonuspotten. Det gjør også den runden til et «must» for oss som liker å tippe, med en tolverpott som vil være syv-åtte ganger høyere enn normalt.

Kom i gang med kupongen
En god måte å starte utfyllingen av dagens kupong på er å lese artikkelen «Slik vinner du i tipping», om du ikke har gjort det tidligere. Der får du tips om hvordan jage de store utbetalingene, og hvordan du kan gjøre ditt for å gjøre tippekupongen lønnsom.

Deretter er det smart å sjekke ut analysene av kampene på Dagbladets oddstipssider. Der ser du både Norsk Tippings egen vurdering av kampene (uttrykt via oddsen) samt min vurdering.

Til slutt vil jeg gi noen konkrete tips for å jage bonuspotten på 5,7 millioner.

Folkerekka
Skal du være alene om å få 12 rette er du avhengig av at det skjer noen overraskelser på tippekupongen, og du er selvsagt avhengig av å tippe disse. På Norsk Tippings hjemmesider kan du få frem «folkerekka», som forteller om hvor stor prosentandel av tipperne som har tippet et bestemt utfall.

Folkerekka vil av og til vise at en stor favoritt er markert på opptil 90 prosent av kupongene. Det sier seg selv det ryker enormt mange tippere om denne favoritten ikke innfrir. Spanderer du en gardering i den kampen, og heller tipper en annen kamp «sikker», vil du kanskje vinne sjeldnere, men ha sjanse på større premier når du først vinner.

Ny storseier? Juventus-spilleren Giorgio Chiellini prøver på vanskelige ting under 4-0-seieren borte mot Novara sist helg. Vanskelig er det også å vinne i tipping, men ikke umulig. Nettopp Juventus kan i dag være nøkkelen til en million-utbetaling. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
Ny storseier? Juventus-spilleren Giorgio Chiellini prøver på vanskelige ting under 4-0-seieren borte mot Novara sist helg. Vanskelig er det også å vinne i tipping, men ikke umulig. Nettopp Juventus kan i dag være nøkkelen til en million-utbetaling. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

Favoritter på dagens kupong
På dagens kupong er det flere favoritter.

I skrivende stund er Juventus hjemme mot Lecce markert av 82 prosent av tipperne. Milan hjemme mot Atalanta er markert av 76 prosent av tipperne. Ryker en av disse øker sjansene for at en tipper er alene om tolveren.

I tillegg har 68 prosent av tipperne markert Chelsea hjemme mot Newcastle. Tatt i betraktning av at dette er sjetteplass mot femteplass på tabellen er kampen trolig mer åpen enn som så, og man kan gjøre smarte spill på uavgjort og Newcastle. Valencias hjemmekamp mot Osasuna (67 prosent har tippet Valencia) er et annet potensielt bananskall.

Garderer du noen av disse kampene, eller våger deg på et rent motspill, minsker du nok sjansene dine for å få 12 rette, men skulle kupongen gå inn kan du trolig glede deg over en stor utbetaling.

Smarte outsidere
Noen andre luringer på dagens kupong:

Lazio er store favoritter til å slå Siena hjemme, og 61 prosent av tipperne har markert for det. Likevel; laget har svært mange skader, og både førstekeeper Federico Marchetti og midtstopper Andre Dias er suspendert. Poengdeling her vil fjerne mange potensielle vinnerkuponger.

Udinese er betrodd av 53 prosent av tipperne i sin bortekamp mot nedrykksklare Cesena. Men; Udinese har svake 3-6-8 borte, og Cesena har plaget mange av sine motstandere i det siste med å spille uavgjort. Udinese er jo favoritter, men også her kan en uavgjort fjerne en del konkurrenter i kampen om tolveren.

Lykke til med midtukekupongen, og husk å sjekk Dagbladets oddstipssider for kampanalyser før du leverer!