I dag kan Gerrard få sitt mål nummer 100

Husker du det første?

• Følg Liverpool - Stoke direkte fra kl. 16.00!

(Dagbladet.no): Få spillere har like mange minneverdige nettkjenninger på lista si som Steven Gerrard.

Spektakulære sisteminuttsscoringer har blitt midtbanespillerens varemerke, men det har kanskje ikke overrasket dem som fikk med seg Gerrards første scoring for klubben fra Merseyside.

1999/00-sesongen var Gerrards første som regelmessig medlem av startelleveren, og hjemme mot Sheffield Wednesday hentet 19-åringen fram et glimt av det som skulle komme.

Gerrard fosset fram i det vi nå kjenner som kjent driv, dro av tre Wednesday-forsvarere, og dunket ballen i hjørnet. Noen måneder senere fikk han sin første landskamp av Kevin Keegan, og resten er som man sier, historie.

I dag kan Steven Gerrard nå sin 100. scoring i Liverpool-trøya, og ikke bli overrasket om den kommer på vakkert vis.

• Se You Tube-videoen av Steven Gerrards første Liverpool-scoring her! (Db.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

Kanskje verdens beste

NUMMER 99: Steven Gerrards hittil siste mål for Liverpool kom fra elleve meter fra mål på Stade Velodrome i Marseille denne uka. Foto: AFP/SCANPIX
NUMMER 99: Steven Gerrards hittil siste mål for Liverpool kom fra elleve meter fra mål på Stade Velodrome i Marseille denne uka. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Om vi legger Pepe Reinas matchvinnende redninger i sluttminuttene til side en liten stund, handlet Liverpools sterke 2-1-seier borte mot Marseille i midtuka bare om kaptein Steven Gerrard.


Først utliknet han for Liverpool med et nærmest magisk langskudd, før han sikkert satte inn straffesparket som sikret bortelagets seier.

Og det var først da han ble tatt av banen at Marseille etablerte det voldsomme stormløpet som satte Reina på de store prøvene.


- Alle vet at Steven er en fantastisk spiller. Offensivt er han kanskje den beste midtbanespilleren i verden, sier Rafa Benitez, som ikke ble overrasket over at Gerrard kunne plukke fram et langskudd som det mot Marseille.

- Nei, for han har kvaliteten. Han scoret et sånt på treningen i dag også, så vi vet han kan gjøre disse tingene, sier Liverpool-manageren til klubbens hjemmesider.


Med scoring mot Stoke i dag når Steven Gerrard 100 mål i Liverpool-trøya. Rafa Benitez tror midtbanegeneralen kan bli historisk på flere måter i løpet av sin karriere.

- 99 mål er fantastisk for en midtbanespiller. Men han er fortsatt ung, og om han fortsetter på samme måten kommer han til å score mange flere, og kanskje til og med sette rekord for midtbanespillere, spår spanjolen.

Trenger Robbie Keane

I dag kan Gerrard få sitt mål nummer 100

En som har slitt med målteften etter overgangen til Liverpool er imidlertid Robbie Keane. Iren har ikke klart å finne nettet etter at han kom fra Tottenham, og har med sin store prislapp havnet under en del kritikk de siste ukene.

Men spisskollega Fernando Torres er klokkeklar i troen.

- Jeg vet Robbie kommer til å bli kjempeviktig for oss. Han trenger bare å få det første, så kommer han til å score mange. Jeg så Robbie ofte da jeg var i Atletico, og vet at vi trenger spillere som ham om vi skal vinne trofeer sier, Torres, ifølge Guardian.

Respekt for Stoke

Rafa Benitez er heller ikke i tvil.

- Jeg snakket med Robbie her om dagen, og forsikret ham om at alt kom til å ordne seg. Da sa han: \'Hør her, jeg tror du er mer bekymret enn meg\', forteller spanjolen.

Liverpool ble kvitt Manchester United-spøkelset forrige helg, og fulgte opp med borteseier i Champions League i midtuka.

Stoke på Anfield høres kanskje ikke så avskrekkende ut etter slike prestasjoner, men ingen tar lett på den oppgaven i ettermiddag.

- Alle vil si at vi må ta tre poeng i en lett kamp mot Stoke. Men de scoret tre mot Aston Villa og to mot Everton, så det viser hva de er i stand til. I dag må vi score flere enn dem, sier Rafa Benitez.

• Din mening: Hvilket Steven Gerrard-mål husker du best?

UNG OG LOVENDE: Gerrards første mål for førstelaget i Liverpool kom i 99/00-sesongen, mot Sheffield Wednesday. Her fra en kamp mot Bradford samme år.
BEST? Liverpool-manager Rafa Benitez mener Steven Gerrard trolig er verdens beste offensive midtbanespiller.
VENTER PÅ NOE GODT: Robbie Keane har hittil sett mest sånn ut i Liverpool-drakt: Kanskje litt i veien. Men spisskollega Fernando Torres venter tålmodig på målene han er sikker på at kommer.