Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag kan Solskjær få sin revansje: - Det er et av mine verste minner

Stortap og utvisning mot Newcastle.

UTVIST: Under kampen mellom Manchester United og Newcastle i 1998, ble nordmannen utvist etter å ha felt Robert Lee med viten og vilje. Supporterne hyllet ham, men Sir Alex Ferguson likte det ikke like godt. Foto: Jeff j Mitchell REUTERS
UTVIST: Under kampen mellom Manchester United og Newcastle i 1998, ble nordmannen utvist etter å ha felt Robert Lee med viten og vilje. Supporterne hyllet ham, men Sir Alex Ferguson likte det ikke like godt. Foto: Jeff j Mitchell REUTERS Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær debuterer i dag som Cardiff-manager når de røde (forhenværende blå) fra Wales gjester Newcastle og St. James' Park.

En motstander og en arena 40-åringen ikke bare har gode minner fra.

Les Dagbladets oddstips.

- Et av mine verste minner Tilbake i 1996 gjestet Manchester United skjærene fra Tyneside, og for en sjelden gangs skyld var Solskjær med fra start. Det gikk ikke helt som Sir Alex Ferguson og resten av hans disipler hadde sett for seg.

Hjemmelaget ga seg ikke før det sto 5-0 etter scoringer av Darren Peacock, David Ginola, Les Ferdinand, Alan Shearer og Philippe Albert. Shearer, som er tidenes mest-scorende Premier League-spiller, rangerte den kampen som en av hans beste minner.

- Å slå Manchester United er alltid en stor prestasjon, men da vi slo dem 5-0 - det er en dag jeg aldri kommer til å glemme. Kevin Keegan kastet alle mann i angrep. Det gjorde han ofte, men det var ikke alltid det virket like bra. Denne dagen gjorde det derimot det, og det var spektakulært å se på, sa storscoreren ifølge The Telegraph.

På gårsdagens pressekonferanse fikk Solskjær naturligvis spørsmål om oktoberdagen for over 17 år siden.

- Ja, jeg husker at jeg spilte i 5-0-kampen. Det er et av mine verste minner. St James' Park er alltid et vanskelig sted å komme til, men atmosfæren kommer til å være fantastisk, sa han.

- Han satte meg på plass Et annet definerende øyeblikk for Solskjærs Manchester United-karriere kom også mot Newcastle, denne gangen på Old Trafford.

I april 1998, på stillingen 1-1, var Robert Lee på vei igjennom for gjestene. Solskjær så at Magpies-spilleren hadde klar bane mot mål, og felte ham vel vitende om at han kom til å bli utvist for å hindre baklengs.

På vei ut av stadion kom David Beckham løpende bort for å gi den ulykkelige angriperen et klapp på ryggen.

United-fansen elsket superinnbytteren for hans uselviske opptreden, og ga ham stående applaus. Det falt derimot ikke i like god jord hos sjefen selv. Solskjærer erindrer hvordan skotten reagerte.

VONDE MINNER: Ole Gunnar Solskjær sier selv at kampen mot Newcastle i 2006 er et av hans verste fotballminner. Her fra en kamp mellom de to i 2002. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
VONDE MINNER: Ole Gunnar Solskjær sier selv at kampen mot Newcastle i 2006 er et av hans verste fotballminner. Her fra en kamp mellom de to i 2002. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

- Han satte meg på plass foran alle. Jeg ble kalt inn på hans kontor neste morgen, og måtte betale en bot. Han ville alltid at vi skulle vinne, men ikke at vi skulle jukse. Det ville han ikke at vi skulle assosieres med, og han hadde helt rett, sa Solskjær ifølge RoM.

Ikke bare mørkt Likevel er det ikke bare beksvarte minner fra Solskjærs oppgjør mot Newcastle.

I april 2003 reiste United nok en gang til nord-øst, og denne gangen var det de rødkledde som kunne juble for en storseier.

Den tidligere Molde-spissen scoret selv det første målet i 6-2-seieren. En kamp hvor Paul Scholes scoret et av sine to hat-trick i Premier League.

Tøft program Etter flere dagers spekulasjoner ble Solskjær presentert som Vincent Tans nye mann på torsdag, og 40-åringen har store ambisjoner med sin første trenerjobb på øverste nivå i England.

Topp ti er det langsiktige målet med den walisiske klubben, som i år foreløpig har mer enn nok med å unngå nedrykk. Men først er det cup.

- En kamp er en kamp. Cardiff var veldig nære å løfte en pokal for noen år tilbake, så vi går inn med mål om å gå videre. Det er en pustepause fra Premier League, men vi skal prøve å få i gang et momentum. FA-cupen er viktig for meg, og det er viktig for meg å se spillerne i aksjon, sier Ole Gunnar Solskjær, og gjentar at han håper på en attraktiv spillestil med laget.

VELKOMMEN: De walisiske avisene ønsket Solskjær hjertelig velkommen til sjefsstolen i Cardiff. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet.
VELKOMMEN: De walisiske avisene ønsket Solskjær hjertelig velkommen til sjefsstolen i Cardiff. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet. Vis mer

- Alle har et ønske om å spille offensiv fotball, men du må først ha det fundamentet som gir deg «tillatelse» til å gjøre det. Vi trenger ikke forsiktige spillere i Premier League, de må være på tå hev, sier nordmannen.

I ligaen venter et tøft program for Solskjærs nye gjeng, Cardiff skal møte både bunnrivalene West Ham og Norwich, samt erkerival Swansea og begge de to Manchester-klubbene i løpet av de neste fem rundene.

REFS: - Han satte meg på plass foran alle. Jeg ble kalt inn på hans kontor neste morgen, og måtte betale en bot. Han ville alltid at vi skulle vinne, men ikke at vi skulle jukse. Det ville han ikke at vi skulle assosieres med, og han hadde helt rett, sa Solskjær om utvisningen mot Newcastle i 1998. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
REFS: - Han satte meg på plass foran alle. Jeg ble kalt inn på hans kontor neste morgen, og måtte betale en bot. Han ville alltid at vi skulle vinne, men ikke at vi skulle jukse. Det ville han ikke at vi skulle assosieres med, og han hadde helt rett, sa Solskjær om utvisningen mot Newcastle i 1998. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer