INVESTERINGSVILJE: Tor Olav Trøim skal være en av de få nåværende investorene som er villig til å fortsette å bruke penger på Vålerenga. Dermed kan han styrke sin eierandel. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
INVESTERINGSVILJE: Tor Olav Trøim skal være en av de få nåværende investorene som er villig til å fortsette å bruke penger på Vålerenga. Dermed kan han styrke sin eierandel. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

I dag kan Trøim ta full kontroll over Vålerenga

Villig til å bruke penger på den kriserammede klubben.

Øvrige eiere vurderer å stenge pengekranen. Finansmannen Tor Olav Trøim kan derfor sikre seg full kontroll over Vålerenga, skriver Finansavisen.

VIF sliter med dårlig økonomi. Klubben mangler likviditet til lønninger i november og desember. Trøim, som allerede har 65 prosent av kontrollen i Vålerenga Invest Fotball, kan styrke sin posisjon onsdag ettermiddag. Da møtes styret i Vålerenga Invest Fotball.

Ga nødlån Tidligere i år ga Trøim den kriserammede klubben et nødlån på 6 millioner kroner. Han er villig til å bruke mer penger på Kjetil Rekdals mannskap.

- Det er all grunn til å tro at Tor Olav Trøim minst vil opprettholde sin eierandel. Vi er i ferd med å få på plass et budsjett for neste år, så får vi se hvem som ønsker å være med på en løsning, sier Trøims mann i styret, styreleder Henrik A. Christensen til Finansavisen.

Hopper av En av eierne som ikke lengre vil være med på laget er Stig Grimsgaard Andersen. Han har bidratt siden 2003, men vil ikke kaste flere friske penger inn i Vålerenga-sluket.

- Jeg har ikke tenkt å være med i emisjonen, men jeg er glad i klubben. Vi er såpass utvannet allerede at det vil ha liten effekt, sier Grimsgaard Andersen.

Vålerenga skal slanke staben, kutte i spillerlønninger og jobber for å få inn generalsponsor.

Glava-arving Ole Richard Anfinnsen vil ikke kommentere overfor Finansavisen om han er villig til å bidra med mer penger til Oslo-klubben.

(NTB)