EUROPA-MANN: Arsène Wenger har ledet Arsenal til mesterligaen i 15 sesonger på rad. Med seier over Newcastle mandag vil han langt på vei ha sikret klubben mesterligakvalifisering også for neste sesong. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix
EUROPA-MANN: Arsène Wenger har ledet Arsenal til mesterligaen i 15 sesonger på rad. Med seier over Newcastle mandag vil han langt på vei ha sikret klubben mesterligakvalifisering også for neste sesong. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB ScanpixVis mer

I dag kan Wenger og Arsenal ta et godt grep rundt Champions League-plassen

- På tide at vi våknet.

Arsenal vil med hjemmeseier over Newcastle mandag være på god vei mot å sikre seg mesterligakvalifisering for neste sesong.

London-klubben var for kort tid siden i trøbbel etter en lang rekke med svake resultater i Premier League. Everton utnyttet formduppen ved å ta seg forbi Arsenal og opp til den viktige fjerdeplassen, men blåtrøyene fra Liverpool har siden selv snublet i innspurten.

Lørdag tapte Everton 0-2 for Southampton etter å ha stanget inn to selvmål. Det var klubbens annet tap på sine tre siste kamper.

Vinner Arsenal over Newcastle mandag, skaffer Arsène Wengers mannskap seg en fire poengs luke når to serierunder gjenstår.

De aller færreste - om noen - tror et rutinert Arsenal ved et slikt scenario vil rote bort mesterligaplassen. Wenger har ledet londonerne til den gjeveste europacupen 15 sesonger på rad.

- Måtte våkne Arsenal har vunnet sine to siste seriekamper etter en rekke på fire oppgjør uten seier. Oppturen kom etter at laget sikret seg plass i FA-cupfinalen etter å ha slått ut Wigan i straffesparkkonkurransen på Wembley.

- Det var på tide at vi våknet. Vi har spilt og kjempet bra i de siste kampene. Vi var nødt til å respondere etter å ha blitt slått altfor mange ganger. Det vi presterte, var ikke Arsenal verdig. Nå har vi kjempet oss tilbake, sier Arsenal-backen Bacary Sagna.

Newcastle startet sesongen sterkt, men har slitt blytungt i 2014. Klubben fra Nordøst-England har en stygg tapsrekke på hele fem kamper i Premier League før møtet med Arsenal. Siden nyttår har laget bare tatt 13 av 48 poeng.

Pardew tilbake Manager Alan Pardew er mandag tilbake på Newcastle-benken for første gang etter at han ble ilagt en sju kamper lang utestengelse. Han ble straffet for å ha skallet til Hull-spiller David Meyler.

Pardew kan glede seg over å ha den franske trioen Loïc Rémy, Mathieu Debuchy og Moussa Sissoko tilbake fra skader.

Arsenal har slitt på spissplassen denne sesongen. Storklubben er derfor blitt koblet til Rémy, og Wenger er kjent for å være en beundrer av den franske landslagsspilleren.

- Han er en veldig god spiss, men i øyeblikket konsentrer vi oss om sesongavslutningen, sa Wenger under fredagens pressekonferanse.

Rémy er utleid til Newcastle ut sesongen fra Queens Park Rangers.

(NTB)