- I dag klaffet alt

Thor Hushovd til topps etter en overbevisende spurt i Joigny.

VILLERS-COTTERETS - JOIGNY/OSLO (Dagbladet.no): Endelig lyktes det for Thor Hushovd.

På dagens fjerde etappe av Tour de France gikk 29-åringen helt til topps etter en glimrende spurt.

- I dag klaffet alt, dette trengte jeg. Julian Dean er verdens beste opptrekker når han er i form, og det er han nå, skryter oksen fra Grimstad i samtale med TV 2.

Andreplass i sammendraget

Med dagens seier - den første i år - rykker Hushovd også opp til andreplass i sammendraget, bak CSCs Fabian Cancellara.

- Dette betyr mye for moralen og sjøltilliten, tillegger dagens mann.

Ikke minst betyr det at Hushovd igjen kan begynne å tenke på den grønne poengtrøya, en trøye han nesten hadde avskrevet etter en skuffende innledning på Tour de France.

Går for grønt igjen

- Nå har jeg håp om å blande meg inn i kampen om den igjen, bekrefter han for TV 2, vel vitende om at avstanden opp til Tom Boonen er redusert til 19 poeng.

ENDELIG: Thor Hushovd vant i dag sin første protour-seier i 2007. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
ENDELIG: Thor Hushovd vant i dag sin første protour-seier i 2007. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Om oppløpet sier han at det gikk fort, men at han tidlig skjønte at han hadde en mulighet.

- Jeg kjente at jeg kunne vinne, så jeg satte meg tidlig opp på sykkelen, forteller han.

Dean får mye ære

Sjøl om Thor Hushovd gjorde hovedjobben, får altså opptrekker Dean mye av æra for dagens triumf.

- I dag var vi ikke uheldige, og det var alt som skulle til for at vi gikk helt til topps, mener hjelperytteren, som i dag var ekstremt hjelpsom.

- Vi har vært litt nedfor, men nå vet vi at vi kan, legger han til.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)Før etappen:

Med to etappeseire og gul ledertrøye fra dag èn har CSCs sveitsiske jernmann Fabian Cancellara vært Tour de France’ store rytter så langt.
Men med sine 80 kilo er ikke Cancellara skapt for klatring, det er først og fremst tempoetappene og lettere etapperitt som passer 26-åringen.

TRIUMF: CSCs Fabian Cancellara beholder foreløpig den gule ledertrøya, men ekspert Johan Kaggestad frykter det kan koste CSC-rytterne sjanser i sammendraget. Foto: FRANCK FIFE/AFP
TRIUMF: CSCs Fabian Cancellara beholder foreløpig den gule ledertrøya, men ekspert Johan Kaggestad frykter det kan koste CSC-rytterne sjanser i sammendraget. Foto: FRANCK FIFE/AFP Vis mer

Sykkel- og utholdenhetsekspert Johan Kaggestad er spent på hvor mye krutt CSC brenner i jobben for å beholde den gule ledertrøya lengst mulig.Håpene i sammendraget
- Cancellara har jo ingen sjanser i sammendraget og jeg er spent på hvor mye krefter hjelperytterne bruker disse dagene, sier Kaggestad på telefon fra Frankrike til Dagbladet.no.


Carlos Sastre, fjerdemann i fjor, og Frank Schleck er i utgangspunktet CSCs håp når rytterne skal opp i fjellene for den store manndomsprøven.

-  De to hører til i en gruppe på kanskje ti-tolv mann som kan være med i sammendraget. Kurt Asle Arvesen og hjelperytterne rullet rolig inn bak hovedfeltet i går, så de tenker bevisst på å spare krefter til seinere i rittet, fortsetter Kaggestad.

Ny massespurt?
Sannsynligheten er stor for at også dagens etappe ender i en massespurt. Skjer det, beholder CSC ledertrøya enda en stund. Tom Boonen er nærmeste spurter i sammendraget, men er hele 46 sekunder bak.

 - Nok en flat etappe, med samme preg som de foregående - og mulighet for Thor Hushovd. Kurt Asle Arvesen blir nok igjen mest lagrytter, sier Johan Kaggestad når han blir bedt om å vurdere etappen til Dagbladet.no.

- Den er samtidig noe mer kupert enn de siste dagene, så vi får nok se mer offensiv kjøring enn hva tilfellet var i går, spår han videre.

- I dag klaffet alt
- I dag klaffet alt