Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag kom beskjeden de har ventet på

Klarsignal for Tour de Ski.

SOM PLANLAGT: Tour de Ski blir arrangert som planlagt, bekreftet arrangøren torsdag. Snømangel i Europa har gjort at det har spøkt for den niende utgaven av konkurransen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SOM PLANLAGT: Tour de Ski blir arrangert som planlagt, bekreftet arrangøren torsdag. Snømangel i Europa har gjort at det har spøkt for den niende utgaven av konkurransen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Tour de Ski blir arrangert som planlagt, bekreftet arrangøren torsdag. Snømangel i Europa har gjort at det har spøkt for den niende utgaven av konkurransen.

Etter samtaler torsdag, hvor værprognosene for den nærmeste uken var et sentralt tema, har skiforbundet i Tyskland, Sveits og Italia sammen med FIS blitt enig om å starte TdS som planlagt 3. januar.

Snømangel og mildvær har skapt store utfordringer, særlig i Oberstdorf. Nå er det meldt minusgrader allerede til helgen. Det betyr at arrangøren kan sette i gang produksjon av kunstsnø.

I sveitsiske Val Müstair er sprintløypa nesten klar til bruk. I italienske Toblach er 2,5 kilometer av en løype på 5 kilometer snølagt. Resten vil bli produsert de nærmeste dagene.

Italienske Val di Fiemme har kunnet produsere snø i flere dager. Monsterbakken opp Alpe Cermis, som avslutter Tour de Ski, er dekket av snø. Den siste utfordringen er å få snølagt traseen mellom Lago di Tesero skistadion og bort til avslutningsbakken. Det er arrangøren trygg på at de nå klarer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media