ETTER REGELVERKET: Marit Bjørgen etter 3,3 kilometer klassisk under Tour de Ski i Toblach, Italia i ettermiddag. Der var skifteteltet tilbake på plass, etter den omstridte sports-bh-filmingen i Oberstdorf.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
ETTER REGELVERKET: Marit Bjørgen etter 3,3 kilometer klassisk under Tour de Ski i Toblach, Italia i ettermiddag. Der var skifteteltet tilbake på plass, etter den omstridte sports-bh-filmingen i Oberstdorf. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

I dag kunne skistjernene endelig skifte i telt igjen

- Alt annet er et klart brudd på reglene.

(Dagbladet): Vibeke Skofterud etterlyste skiftetelt hver gang, da hun tidligere i dag diskuterte denne ukas omtalte tv-filming av langrennsjentene etter målgang i Oberstdorf.

I Toblach i dag var teltene på plass igjen. Og sånn skal det jo egentlig alltid være, gjentar Inggard Lereim, leder for den medisinske komiteen for nordiske grener i FIS.

Skulle skjerpe kravene
- Denne diskusjonen har jo vært oppe i flere år. Utøverne skal ha et fredelig sted å skifte etter målpassering. Det er noe jeg tok opp så sent som i forfjor med FIS-ledelsen og langrennsledelsen, og jeg fikk full støtte for det. Da ble det bestemt om at det kravet skulle innskjerpes, sier Lereim til Dagbladet.

- Noen arrangører overser dette, og stiller ikke opp med slike telt. Det er et klart brudd med reglene, sier han.

Slik var det altså i Oberstdorf, der arrangøren ifølge VG mente teltene ødela sikten for kommentatorene på arenaen.

I stedet ble det lagt ut tepper som jentene kunne skifte bak, altså uten at det hindret tysk tv i å få omdiskuterte bilder.

Ga blaffen
Ingard Lerreim tror imidlertid ikke at teltmangelen får noen konsekvenser for arrangørene.

- Det vet jeg ikke, men jeg tror ikke det blir noen sanskjoner, nei. Jeg håper de får en innstramming slik at dette ikke skjer igjen, og jeg håper de neste arrangørene følger reglene. Noen av arrangørene har jo rett og slett gitt blaffen i å følge påleggene, sier han.

Og etter tre- og fem-kilometerne i Italia i dag, kunne altså både skijenter og -gutter trekke inn bak lukkede teltluker for å bytte til tørre klær.