PORTSMOUTH-PAR: Harry Redknapp (t.h) og Milan Mandaric er begge tiltalt for å snyte på skatten, mens de to var henholdsvis manager og styreformann i Portsmouth. Foto: EPA/Chris Ison
PORTSMOUTH-PAR: Harry Redknapp (t.h) og Milan Mandaric er begge tiltalt for å snyte på skatten, mens de to var henholdsvis manager og styreformann i Portsmouth. Foto: EPA/Chris IsonVis mer

I dag må Redknapp i retten for skattesvik

Fikk 1,7 millioner inn på Monaco-konto.

(Dagbladet): Det er tøffe dager for Harry Redknapp. I går måtte Spurs-manageren se laget sitt tape toppkampen mot Manchester City på overtid.

I dag møter 64-åringen i Southwark Crown Court, der han er tiltalt for skattesvik. Det skriver nyhetsbyrået PA.

Skattemyndighetene mener Redknapp har unndratt vel 1,7 millioner kroner i beskatning i Storbritannia, mens han var manager i Portsmouth. Det dreier seg om to tilfeller av pengeoverføringer fra tidligere Pompey-styreformann Milan Mandaric.

Ifølge påtalemyndigheten betalte Mandaric 145 000 dollar inn på en bankkonto i Monaco, registrert på Redknapp, mellom 2002 og 2007.  Ifølge tiltalen var hensikten å unngå inntektskatt og trygdeavgifter, og det var med det i tankene Redknapp åpnet kontoen, skriver Daily Telegraph.

Det andre tiltalepunktet gjelder det samme, bare at nå er summen 150 000 og ble betalt inn mellom 2004 og 2007.

Totalt skal Mandaric, som også er tiltalt i saken, ha betalt inn totalt 1,7 millioner til Redknapps konto i Monaco.

Både Redknapp og Mandaric nekter straffskyld i saken, som har fått tildelt to ukers tid i retten i London. Saken starter med utvelgelse av jury kl. 11 norsk tid.

For Spurs-sjefen betyr rettssaken at han ikke får fulgt laget sitt på trening de neste 12 dagene, den jobben overlates til assistent Joe Jordan.

Dersom 64-åringen blir dømt er også framtida hans som manager på White Hart Lane i fare. Det samme gjelder veteranens sjanser sjanser til å bli Englands neste landslagssjef etter EM-sluttspillet.

Tottenham spiller FA-cupkamp borte mot Watford fredag kveld. Neste tirsdag venter Wigan, hjemme.

KAN MISTE TO KAMPER: Det er usikkert om Harry Redknapp blir å se på Spurs-benken mens han møter i retten denne uka og neste. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
KAN MISTE TO KAMPER: Det er usikkert om Harry Redknapp blir å se på Spurs-benken mens han møter i retten denne uka og neste. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer