Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag må Solskjær og Cardiff satse på selvmål fra Manchester City

Optimist før møtet med topplaget. Les uka dødball.

MÅLFARLIG GJENG: Når Manchester City spiller hjemme i Premier League, scorer de i snitt 3,8 mål per kamp. Det er mye takket være blant andre Edin Dzeko, Sergio Agüero og Aleksandar Kolarov. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix
MÅLFARLIG GJENG: Når Manchester City spiller hjemme i Premier League, scorer de i snitt 3,8 mål per kamp. Det er mye takket være blant andre Edin Dzeko, Sergio Agüero og Aleksandar Kolarov. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste to ukene har tre nordmenn gjort sitt inntog i Premier League: Ole Gunnar Solskjær som Cardiff-manager, samt Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli som spillere i den samme klubben. Bortemøtet med Manchester City i dag er første mulighet vi har for å se alle tre i aksjon i verdens beste fotballiga samtidig.

Solskjær tok seg videre fra FA-cupen i sin første kamp som sjef, mens det ble tap i bunnoppgjøret mot West Ham for en uke siden. I dag er det få som forventer noe som helst av den walisiske klubben. Likevel er nyervervelsen Møller Dæhli optimist.

- Vi vet at Manchester City er et av de beste lagene i verden for øyeblikket, men med troen vi har og prestasjonene vi har vist, kan vi få noe ut av kampen. Du tror alltid du kan vinne. Alt kan skje i fotballen, sier han til Cardiffs offisielle nettsted.

Målkåte City Joda, alt kan skje i fotball. Men at rødtrøyene skal slå Manchester City på Etihad er svært lite sannsynlig.

De lyseblå har de ti første ligakampene på hjemmebane denne sesongen, og har scoret 38 mål i disse. Det er over tre år siden sist Manuel Pellegrinis menn ikke scoret i en hjemmekamp i Premier League. Likevel er også Cardiff-manager Solskjær positiv.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: 28. desember 1996 møttes Gunnar Halle (Leeds, t.h.) og Ole Gunnar Solskjær til duell på Old Trafford. Halle var den første nordmannen som spilte i Premier League, han debuterte i ligaen for Oldham i 1991. Foto: Clive Brunskill/ALLSPORT/NTB Scanpix
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: 28. desember 1996 møttes Gunnar Halle (Leeds, t.h.) og Ole Gunnar Solskjær til duell på Old Trafford. Halle var den første nordmannen som spilte i Premier League, han debuterte i ligaen for Oldham i 1991. Foto: Clive Brunskill/ALLSPORT/NTB Scanpix Vis mer

- Vi gleder oss til utfordringen som venter. Du blir testet til ditt ytterste. City er blitt et topplag, og vi konsentrerer oss om hvor vi kan såre dem. Du må reise dit med et positivt tankesett, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Så hva baserer Cardiff dette håpet om poeng på?

Selvmålshåp Det hjelper selvsagt at waliserne vant det første oppgjøret denne sesongen 3-2 hjemme i Wales. Fraizer Campbell ble den store helten i femmålsthrilleren i august, så Cardiff-spillerne veit derfor at det er mulig å slå City.

I tillegg er ligalederen det laget i Premier League som har gjort flest personlige feil (9) som har ført til mål for motstanderen. Klarer Solskjær og kompani å tette igjen bakover, er det lov å håpe at hjemmelagets verdensstjerner roter de til for seg selv.

Cardiffs walisiske rivaler Swansea har nytt godt av fem gratismål fra motstanderen denne sesongen, mens Cardiff enda har til gode å se det andre laget putte ballen i eget nett.

Tamme framover Skape sjanser selv gjør de heller ikke i stor grad.

Ifølge Opta er Cardiff det Premier League-laget med nest færrest scoringer og nest færrest avslutninger. Bare to andre lag har en dårligere uttellingsprosent på skuddene sine enn waliserne.

Så kanskje Solskjær, Wolff Eikrem og Møller Dæhli må sette sin lit til at Hart og Kompany roter det til for seg selv.

Hele Norges coronakart