Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag må Therese sprinte for Tour-livet

Risikerer å tape et nytt minutt til Bjørgen.

NØKKELRENN: Therese Johaug må begrense tapet av tid til Marit Bjørgen i dag. Da må hun komme seg videre fra prologen som begynner klokka 10.30. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NØKKELRENN: Therese Johaug må begrense tapet av tid til Marit Bjørgen i dag. Da må hun komme seg videre fra prologen som begynner klokka 10.30. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Regjerende mester og forhåndsfavoritt Therese Joahug er allerede 1.06 bak Marit Bjørgen. Foran sprinten i dag har Therese én jobb å gjøre for å sikre seg at ikke touren-sjansen forsvinner ut av synet hennes.

Hun er nødt til å komme seg videre fra prologen i dag. Ryker hun ut før finaleheatene starter står hun i fare for å miste enda ett minutt til Marit.

- Sprinten blir veldig viktig for meg nå, sa Therese Johaug etter jaktstarten i Oberstdorf søndag.

Bjørgen er en av de soleklare favorittene til å vinne i dag. Seieren i sprinten er verdt 60 bonussekunder, mens alle de tredve som får gå i finalerundene får bonussekunder etter plassering.

Med andre ord bør også Johaug komme seg til semifinalen for å tape minimalt med tid på distansen som på papiret er hennes dårligste av de fem gjenstående etappene.

Klatreetappen som avslutter i touren i Val di Fiemme søndag er hennes aller sterkeste, men Bjørgen bør ikke ha mer enn ett minutts forsprang om Johaug skal ha en realistisk sjanse til å ta henne igjen i monsterbakken.

Bjørgen begynner å se ut som en vinner allerede nå.

- Nei, jeg har ikke vunnet touren ennå. Det er det altfor tidlig å si. Jeg skal fortsatt prøve å komme meg til Val di Fiemme, og så får vi se når vi kommer til søndagen, sier derimot Bjørgen selv.

Klokka 10.30 i dag begynner prologen. Finalene begynner 13.15.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media