MEGLING: Petter Northug møter i dag sitt tidligere managementselskap, Nye Høyder, til rettsmegling. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
MEGLING: Petter Northug møter i dag sitt tidligere managementselskap, Nye Høyder, til rettsmegling. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRANDVis mer

I dag møter Northug Nye Høyder til rettsmegling

Kan bli aktuelt å fortsette torsdag.

(Dagbladet): I dag møter Petter Northug sitt tidligere managementselskap Nye Høyder til rettsmegling. Northug går nemlig til motsøksmål etter at selskapet i fjor høst stevnet ham etter at samarbeidet ble avbrutt.

Partene har vært i forhandlinger siden klokka 09.00 i dag tidlig, og ifølge Adresseavisen er det foreløpig uvisst om det er noen løsning i sikte.

Northugs advokat, Ola Haugen, sier overfor Adressa at det kan være aktuelt å fortsette meglingen i morgen dersom partene ikke kommer til enighet i løpet av dagen.

Bakgrunnen for konflikten mellom Northug og Nye Høyder er at 29-åringen brøt avtalen med selskapet etter ett år. Avtalen var på tre. Northug sparket i fjor hele støtteapparatet etter krav fra Coop.

Adresseavisen skrev forrige uke at flokene som skal løses er omfattende. I motsøksmålet vil Northug ha refundert det han mener å ha betalt for mye til Nye Høyder. Påstanden fra Northugs advokat, Ola Haugen, er at 29-åringen skal frifinnes og tikjennes sakskostnadene i søksmålet fra Nye Høyder, mens Nye Høyder i motsøksmålet dømmes til å betale Northug et beløp opp mot 1,4 millioner kroner, samt saksomkostninger.

Nye Høyder bestrider motkravet og mener dokumentbeviser i saken viser at kostnadene som er fakturert Petter Northug fra Nye Høyder, er dokumenterte og rettmessige.