AVVENTENDE: Sven Erik Bystrøm har vist god form i Polen så langt. Han mener likevel andre i Katjusja får hovedansvaret på de tøffere etappene. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
AVVENTENDE: Sven Erik Bystrøm har vist god form i Polen så langt. Han mener likevel andre i Katjusja får hovedansvaret på de tøffere etappene. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)Vis mer

I dag øker nordmennenes vinnersjanser

Men U23-verdensmesteren tviler på at han får frie tøyler.

(procycling.no): Sven Erik Bystrøm har markert seg godt på flere av de første etappene under Polen rundt.

Etapperittet er en del av verdenstouren og har mange av sportens største stjerner på start.

Den norske Katjusja-rytteren fulgte opp søndagens 11.-plass i massespurten med å nesten holde unna i et brudd på etappe tre. U23-verdensmesteren endte opp som nummer 22 på samme tid som de fremste spurterne i Katowice tirsdag.

Vanligvis skal onsdagens etappe i Polen passe Bystrøm bedre enn de tre første.

Matteo Pelucchi (IAM) har vunnet spurtene to ganger på rappen de siste dagene, mens superstjernen Marcel Kittel vant på åpningsdagen. Sistnevnte leder også sammenlagt, innntil videre. Så langt har Polen rundt bestått av relativt flate etapper til fordel for de mange sterke spurterne i feltet.

• Les mer: Pelucchi med to på to dager

Likevel hevdet Bystrøm at han ikke regnet med å sykle mye for egne seiersmuligheter da procycling.no snakket med ham tidligere i uka.
To russere er påtenkt rollene som Katjusjas kort når Polen rundt beveger seg inn i mer kupert terreng de tre neste dagene.

Jobber for andre
- Laget kjører primært for de to kapteinene være, Sergej Lagutin og Ilnur Zakarin. Så planen er å være hjelperytter og gjøre en jobb for dem, fortalte Bystrøm til procycling.no og tilføyde:

- Det spørs om det blir så mye egne sjanser å kjøre for. Normalt sett, så får jeg ikke så mye friheter til det.

For ordens skyld: Bystrøm er foreløpig Katjusjas beste i sammendraget på en 20.-plass. Haugesunderen er 16 sekunder etter Kittel.

Lagutin og Zakarain ligger 24 sekunder bak lederen på henholdsvis 35.- og 66.-plass.

• Les mer: - Det ligger nok en del hud igjen i veien

Håper på bruddsjanse
Også Kristoffer Skjerping i Cannondale-Garmin og Vegard Breen hos Lotto Soudal bør ha bedre muligheter til å hevde seg i toppen i dagene framover. Førstnevnte er også klar på at han har ambisjoner allerede onsdag.

- Jeg har selvfølgelig et håp om å være med å hevde meg. Jeg er her for å prøve å få til et godt resultat. På den fjerde etappen kan det bli litt uskillling i feltet og kanskje en mindre gruppe som kommer først til mål, påpeker Skjerping i samtale med procycling.no.

- I en gruppe på fem-ti mann, er jeg trygg på at jeg kan få til et resultat hvis jeg kommer meg med der, fortsetter 22-åringen fra Sotra.

Han vant bronsemedaljen i U23-VM i fjor, i det samme rittet som Bystrøm triumferte i på stor en norsk jubeldag.

Nordmenn i gryende form
Skjerping føler han klarte seg greit i innledingen av Polen rundt. Selv om beina ikke føltes helt topp på første etappe, forsikrer han at han er i form og ikke er skremt av nivået på verdenstourrittet.

Onsdag sykler feltet hele 220 kilometer fra Jaworzno til Nowy Sacz. På veien skal to fjell i første kategori og ett i andre kategori forseres. Men dagen rundes av med cirka tre mil i flat løype. Flere fjell og kupert terreng venter også torsdag og fredag.

Vegard Breen viste også offensive takter på søndag, da han støtet seg ifra feltet på de to siste milene og fikk en liten luke.

Polen rundt avsluttes med en individuell tempoetappe over 25 kilometer i flatt terreng lørdag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.