Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag passeres stedet der Armstrong kjørte cyclocross

Johan Kaggestad vurderer dagens Tour-etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• 16. etappe: Direkte fra kl. 13.30 i Tour-studio.

(Dagbladet): Pyreneene ble unnagjort i helgen, og etter den paddeflate etappen til Montpellier på søndag og den siste hviledagen før Paris i går, vil Tour de France-feltet i løpet av dagen komme fram til foten av Alpene, hvor årets ritt skal avgjøres.

INNBYR TIL BRUDD: Dagens etappeprofil innbyr til at det vil gå inn et brudd i målbyen Gap.
Illustrasjon: ASO
INNBYR TIL BRUDD: Dagens etappeprofil innbyr til at det vil gå inn et brudd i målbyen Gap. Illustrasjon: ASO Vis mer

I år markeres det at det er 100 år siden Alpenes inntreden i Touren.

- Men før det, blir det en meget spennende, småkupert etappe fra Saint-Paul-Trois-Châteaux til Gap, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad i sin daglige etappegjennomgang for Dagbladet.

Edvald vil i brudd Det er en etappe som burde passe både Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd godt, da det skal godt gjøres at det blir samlet spurt i målbyen Gap.

- I dag er det god mulighet for å gå i brudd. Jeg skal gjøre det jeg kan for å komme med, og håper selvsagt bruddet går inn, sier Boasson Hagen til TV 2.

Rudsbygdingens trener Fredrik Mohn tror eleven har gode muligheter i dag.

- Selvfølgelig er Edvald sliten, men som han selv sier: Han er ikke mer sliten enn alle andre. Edvald var tyngre i kroppen i fjor på denne tida. Nå opplever jeg at han er ved godt mot og positiv til fortsettelsen, sier Mohn til Dagbladets papirutgave i dag.

Drama i 2003 Snaut to mil før mål skal rytterne ned en utforkjøring som har budt på en av de mest dramatiske og spektakulære episodene i den moderne Tour-historien.

- Gap har vært målby mange ganger, og vi husker ikke minst den dramatiske kjøringen ned fra La Rochette i 2003 da Beloki brakk det meste og Lance Armstrong kom syklende som en cyclocross-rytter tvers over et jorde på en etappe Alexandre Vinokourov vant, sier Kaggestad.

- Men før det skal de over Col de Manse som ligger 1260 meter over havet. En krevende bakke der feltet kommer til å dele seg som bare det, og en utbrytergruppe som vil sprekke opp, legger TV 2-kommentatoren til.

VED FOTEN AV ALPENE: Fra Saint-Paul-Trois-Châteaux går det østover mot Gap sopm ligger ved foten av Alpene.Illustrasjon: ASO
VED FOTEN AV ALPENE: Fra Saint-Paul-Trois-Châteaux går det østover mot Gap sopm ligger ved foten av Alpene.Illustrasjon: ASO Vis mer