I dag sendes Oslos OL-søknad

Regjeringen sier de ikke uten videre går med på alt i IOCs charter.

SENDES NÅ:  Oslos søknad om vinter-OL i 2022 sendes i dag. Her er investor Petter Stordalen, idrettspresident Inge Andersen og konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø under valgvaken til valget om OL i Oslo i 2022 i høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SENDES NÅ: Oslos søknad om vinter-OL i 2022 sendes i dag. Her er investor Petter Stordalen, idrettspresident Inge Andersen og konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø under valgvaken til valget om OL i Oslo i 2022 i høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge sender fredag OL-søknaden for vinterlekene i 2022. Til høsten skal Stortinget ta stilling til Oslos søknad om statsgaranti.

Kandidatbyene leverer endelig søknad til Den internasjonale olympiske komité (IOC) i januar 2015. Hvem som får arrangere vinter-OL i 2022 blir offentliggjort under IOK-kongressen i Kuala Lumpur 31. juli 2015.

Ifølge NRK gjør norske myndigheter det klart at man ikke uten videre går med på alt som står i IOCs charter.

- Vi kommer til presisere overfor både Oslo som søkerby og IOC at vi forbeholder oss retten til å gå i forhandlinger dersom det ender med at Norge sier ja til å arrangere et OL, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til NRK.no.

Blant annet vil kulturdepartementet unngå ekstra kostnader dersom nye idretter blir innført til et OL i Oslo. En vil også ta forbehold med tanke på andre fordyrende krav som kan dukke opp.

- Disse forbeholdene kunne ha svekket en norsk søknad hvis det hadde vært veldig mange sterke konkurrenter, men jeg føler nå at vi står såpass sterkt som søker at vi vil bli hørt på veldig mange punkter, sier idrettspresident Børre Rognlien til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer