SENDES NÅ:  Oslos søknad om vinter-OL i 2022 sendes i dag. Her er investor Petter Stordalen, idrettspresident Inge Andersen og konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø under valgvaken til valget om OL i Oslo i 2022 i høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SENDES NÅ: Oslos søknad om vinter-OL i 2022 sendes i dag. Her er investor Petter Stordalen, idrettspresident Inge Andersen og konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø under valgvaken til valget om OL i Oslo i 2022 i høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

I dag sendes Oslos OL-søknad

Regjeringen sier de ikke uten videre går med på alt i IOCs charter.

Norge sender fredag OL-søknaden for vinterlekene i 2022. Til høsten skal Stortinget ta stilling til Oslos søknad om statsgaranti.

Kandidatbyene leverer endelig søknad til Den internasjonale olympiske komité (IOC) i januar 2015. Hvem som får arrangere vinter-OL i 2022 blir offentliggjort under IOK-kongressen i Kuala Lumpur 31. juli 2015.

Ifølge NRK gjør norske myndigheter det klart at man ikke uten videre går med på alt som står i IOCs charter.

- Vi kommer til presisere overfor både Oslo som søkerby og IOC at vi forbeholder oss retten til å gå i forhandlinger dersom det ender med at Norge sier ja til å arrangere et OL, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til NRK.no.

Blant annet vil kulturdepartementet unngå ekstra kostnader dersom nye idretter blir innført til et OL i Oslo. En vil også ta forbehold med tanke på andre fordyrende krav som kan dukke opp.

- Disse forbeholdene kunne ha svekket en norsk søknad hvis det hadde vært veldig mange sterke konkurrenter, men jeg føler nå at vi står såpass sterkt som søker at vi vil bli hørt på veldig mange punkter, sier idrettspresident Børre Rognlien til NRK.

- Det er norske lover, regler og verdier som vil bli lagt til grunn for hele arrangementet, blant annet i tråd med den avtalen vi signerte torsdag med arbeidstakerorganisasjonene. Vi har også premisser på miljøsiden og menneskerettigheter. Vi vil ha et «ja» fra IOC på alle de norske premissene, forteller Rognlien videre.

(NTB)