-  I dag skal jeg ta den gule trøya

Den grønne poengtrøya har lenge vært Thor Hushovds ultimate drøm. I går ble den oppfylt. I dag starter jakten på den gule ledertrøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CHARLEROI (Dagbladet): Hushovd sleit med motstridende følelser etter å ha kjempet seg i mål til en tredjeplass i går.

-  Jeg er vanvittig glad for å stå her med den grønne trøya. Men samtidig har jeg lyst til å grine, jeg var bare 20 cm fra å vinne den gule trøya, sier 26-åringen til Dagbladet.

Hadde han vunnet, ville han fått flere bonussekunder, og hatt best tid sammenlagt.

Hushovd understreket at han var veldig fornøyd med dagen, men tittet misunnelig bort på Fabian Cancellara med den gule trøya, som forteller at han er best sammenlagt.

-  Hadde noen fortalt meg for to uker siden at jeg skulle stå her i grønt i dag, ville jeg vært overlykkelig. Jeg hadde jo håpet på det, men at det ble allerede i dag er foran skjema. Og når jeg oppnår dette, øker bare motivasjonen til resten. Mye vil ha mer, vet du.

Sanket 32 poeng

Den grønne trøya gis til den rytteren som sanker flest poeng. Poengene tjenes ved å være blant de tre første på de innlagte spurtene underveis i etappene, og på å være blant de 25 første i mål. Spurteren Hushovd markerte seg imponerende i går. Seier på sprint nummer to ga seks poeng, og tredjeplassen i mål ga 26 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer