<strong>HOLDER SEG I LAVLANDET:</strong>  Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe satser på å reise rett opp i høyden til verdenscuprennet i La Clusaz i dag for å slippe å akklimatisere seg.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HOLDER SEG I LAVLANDET: Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe satser på å reise rett opp i høyden til verdenscuprennet i La Clusaz i dag for å slippe å akklimatisere seg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

I dag skal Martin og Sjur lure høyden

Holder seg unna skistadion til rennet starter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA CLUSAZ (Dagbladet): Skistadion i franske La Clusaz ligger på rundt 1500 meter over havet. Det er så høyt at alle de norske løperne som skal gå langrenn her i morgen har brukt en uke på å akklimatisere seg.

Alle uten Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe.

De ankom sent i går kveld, og har bosatt seg helt nede på flatmarka nedenfor de mektige alpene La Clusaz ligger i.

- Det er to måter å forberede seg til å gå renn i høyden på, sier landslagssjef Trond Nysted.

- Du kan enten bruke lang tid på å akklimatisere deg, eller så kan du bo i lavlandet og reise rett opp i høyden for å konkurrere. På den måten lurer du høyden litt.

Kjenner høyden
Johnsrud Sundby er en av dem som har hatt suksess med å reise rett til renn i høyden før. Derfor forsøker han nå å gjenskape den suksessen.

Gutta tar det så alvorlig at de ikke en gang stilte på pressekonferansen i går ettermiddag, på hotellet der de andre utøverne bor.

- Jeg tok noen drag på langrennsstadion i stad, og jeg kjente høyden godt, sa Eldar Rønning på pressekonferansen i går. Han er akklimatisert, men syns likevel han merker de 1500 høydemeterne La Clusaz ligger på.

Tenker VM
Selv er han mest opptatt av å få en god følelse når han skal gå 15-kilometer klassisk fellesstart klokka 14.30 i dag. Han trenger det med tanke på å få være med til VM i Val di Fiemme i februar.

- Jeg tenker på VM hele tida, så sånn sett passer det godt å få en god følelse nå, sier Rønning til Dagbladet.

- Det bygger selvtillit å gå gode renn, men jeg er blitt såpass gammel at jeg kjenner på kroppen når jeg ikke er på topp fysisk. Nå tror jeg at jeg er på gang.

Skal være topp ti
Selv tror Rønning han skal være med å kjempe om seieren på dagens fellesstart. Og vinner han ikke blir han å se blant de ti første.

- Hvis ikke er det for dårlig, slår Rønning fast overfor Dagbladet.

- Men jeg håper på en god opplevelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer