I dag slipper Edvald å bekymre seg for Cavendish

Har Sky-lagets fulle støtte i Flandern rundt.

KORTRIJK/BRUGGE/OSLO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen banket all motstand to ganger under Tour de France i fjor sommer, men han har fortsatt til gode å vinne en av de fem største klassikerne.

Ronde van Vlaanderen (Flandern rundt) i ettermiddag er en fin anledning til å endre på det.

- Det føles fint nå. Det blir en bra dag. Jeg har lyst til å prøve å vinne, så håper jeg det holder, sier Edvald til Dagbladet i minuttene før start i Brugge.

Bedre kvalitet Årets versjon av «Die Ronde», med sine elleve bratte kneiker og 18 brusteinssektorer, er hardere enn noen gang, men spesialtrening i vinter kan være nøkkelen til at Edvald kan være det lille hakket sterkere enn konkurrentene.

- Edvald har flere timer på sykkelen enn tidligere på dette tidspunktet av sesongen, men hovedforskjellen er kvaliteten i treninga. Han har vært på langt flere samlinger med Team Sky denne vinteren enn tidligere, sier 24-åringens trener Fredrik Mohn.

De største favorittene er hjemmehåpet Tom Boonen og tempokongen Fabian Cancellara, men Edvald håper selv formen er så god at han kan utfordre de to klassikerveteranene.

God form - Formen føles ganske bra. Jeg har vært med på slutten i de siste løpene nå, uten at det har vært helt rått, men jeg føler meg ganske bra, og håper at jeg skal være med og kjempe mot slutten.

24-åringen kan uansett føle seg trygg på støtte fra lagkameratene i dag. Mark Cavendish er ikke med til Belgia. Det betyr at Edvald får full støtte av sterke ryttere som Bernhard Eisel og Juan Antonio Flecha.

Også Thor Hushovd og Alexander Kristoff stilte på staren i Brugge som gikk klokka 10.30 i dag.