GREIT FORNØYD:  Magnus Carlsen under lynsjakkturneringen på Flor og fjære. 
Foto: NTB Scanpix
GREIT FORNØYD: Magnus Carlsen under lynsjakkturneringen på Flor og fjære. Foto: NTB ScanpixVis mer

- I dag spilte jeg Nakamura-sjakk, og da rekker det ikke helt inn

Halvbra av Carlsen i lynsjakk i Stavanger.

Magnus Carlsen vant partiene mot både Vishy Anand og Hikaru Nakamura i lynsjakkturneringen i Norway Chess mandag, men tapte også flere partier.

Lynsjakkturneringen mandag kveld avgjorde hvilke fem av de ti deltakerne i Norway Chess som får fordelen av å starte med hvite brikker i fem av de ni rundene i turneringen.

Etter fire seirer, tre remis og to tap havner verdensmesteren i sjakk på 4. plass med 5,5 poeng og skaffet seg den fordelen, i selskap med Maxime Vachier-Lagrave.

Han vant lynsjakken med 6,5 poeng foran Hikaru Nakamura (6) og Vishy Anand (5,5) og Anish Giri (5,5).

Godt Å slå amerikanske Hikaru Nakamura var godt for selvtilliten, dagen før første runde i Norway Chess. Carlsen og Nakamura er henholdsvis nummer en og to på verdensrankingen i lynsjakk, og Carlsen har påpekt at Nakamura blir hovedutfordrer i hovedturneringen de neste ti dagene.

- I dag spiller jeg Nakamura-sjakk, og da rekker det ikke helt inn, sa Carlsen til TV 2 etter partiene var over.

Jon Ludvig Hammer, som er ranket nummer 61 i verden og langt bak resten av deltakerne i Stavanger havnet på sisteplass i lynsjakken.

Årets Norway Chess er den tredje i rekken, og Carlsen er ekstra klar for en seier her siden han har kommet på andreplass både i 2013 og 2014.

(NTB)