- I dag tenkte jeg at Alexander ville være hos meg og gi meg styrke

Cameron van der Burgh svømte inn til gull og verdensrekord på Dale Oens favorittdistanse.

HYLLET DALE OEN: Cameron van der Burgh hadde lovet Alexander Dale Oens foreldre at det han gjorde i OL, var til ære for sin avdøde kamerat. Søndag gjorde han ære på nordmannens minne ved å svømme inn til OL-gull og ny verdensrekord på 100 meter bryst.Foto: Anders Wiklund/NTB scanpix
HYLLET DALE OEN: Cameron van der Burgh hadde lovet Alexander Dale Oens foreldre at det han gjorde i OL, var til ære for sin avdøde kamerat. Søndag gjorde han ære på nordmannens minne ved å svømme inn til OL-gull og ny verdensrekord på 100 meter bryst.Foto: Anders Wiklund/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Sørafrikanske Cameron van der Burgh var ikke bare en av Alexander Dale Oens største rivaler i bassenget, han var også en av den avdøde 26-åringens nærmeste venner.

Etter det norske OL-håpets tragiske bortgang natt til første mai i år, kom van den Burgh med et løfte til Dale Oens foreldre, Mona Dale og Ingolf Oen:

- Jeg har sagt til dem at jeg vil svømme til hans ære i OL i sommer og dedikere min innsats til ham. Hvis jeg kan gjøre det bra i OL, så vil det være min avskjedsgave til Alex, sa sørafrikaneren til NRK like Dale Oens død.

Forbilde Søndag innfridde sørafrikaneren så til de grader da han svømte inn til en suveren gullmedalje og ny verdensrekord på nordmannens favorittdistanse, 100 meter bryst, i London.

- Jeg tilegner dette løpet til Alexander. Jeg tenker mye på ham når jeg trener. Han var et forbilde for meg når det gjelder hard trening, sier van der Burgh etter å ha klokket inn på tida 58,46. 24-åringen fra Pretoria ville gjerne delta i Dale Oens begravelse i Blomvåg kyrkje i Øygarden 11. mai, men fikk ikke visum i tide til å reise fra Sør-Afrika til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer