«I dag var det nesten kjedelig»

I går tok Kari Traa sitt andre VM-gull på like mange dager. Men en av Norges mest populære idrettsutøvere skjønner ikke alt oppstyret rundt seg.

- Jeg synes ikke jeg er så veldig kuul, sier Kari Traa.

- Men jeg er jo blid, da. Kanskje det er det de liker.

I går vant hun parallellkjøringen.

- Like morsomt å vinne i dag?

- Nei, i dag var det nesten kjedelig.

- Kjedelig?

- Ja. Jeg synes ikke parallellkjøring er spesielt morsomt. Det er så mye stress å kjøre side om side, og vi kjører så mange ganger. Dessuten er det mye flaks inne i bildet. Men ikke misforstå: Gullmedaljer er alltid kjekt, sier Traa.

Og det er blitt mange av dem. Dobbeltriumf i 2001-VM, seieren i OL og altså de to seirene i helga.

Veldig heldig

- Hvordan er det å være Kari Traa?

- Hehe, jeg føler meg ikke noe annerledes selv om jeg vinner mesterskap. Jeg tror jeg er som alle andre. Men jeg er veldig heldig som får drive med det jeg liker aller best, sier Traa.

Som også i går var minst like oppspilt over «beautybagen» hun fikk etter konkurransen som selve gullmedaljen.

- Jeg fikk såper og hårprodukter. I kveld skal jeg se ut som ei jente! sier Traa - tydeligvis ikke preget av å ha blitt omtalt som Norges mest sexy idrettsutøver.

- Nei, ikke begynn å snakk om det igjen, da. Jeg tror ikke de som sier det vet hva de snakker om. Når de møter meg, får de i alle fall sjokk, sier Kari. Eller var det Momsy Prop?

Kallenavn

- Du skjønner, da jeg var liten sa jeg alltid at «Jeg heter ikke Kari, jeg heter Momsy Prop.» Så nå er det kallenavnet mitt, forklarer Traa.

I løpet av et år har Kari Traa blitt en av Norges største idrettsprofiler, både på grunn av prestasjonene og fordi hun januar i fjor sjokkerte ved å la seg avbilde lettkledd i et sportsblad. I høst lanserte hun sin nye kleskolleksjon.

- Det er greit å ha noe å falle tilbake på når jeg gir meg. Nå bruker jeg ikke så mye tid på det. Min jobb er å kjøre bra på ski. Gjør jeg det, er det bra for klesmerket, og forhåpentlig gjør det at vi klarer å etablere det på markedet, sier Traa.

I går slo hun Svetlana Tsjerkasova i finalen.

- Ikke noe særlig godt løp, mener Traa.

- Da var det bedre i semi'n, hvor jeg slo Shannon Bahrke.

Skuffet fans

Og det er den nettopp den amerikanske jenta som er Karis argeste konkurrent. I OL heiet hjemmefansen på Bahrke, og skuffelsen var stor da seieren gikk til den norske 29-åringen.

- Det er vel slik overalt - man heier på sine egne. Men jeg har fått mye skryt her borte, og de heier litt på meg. Kanskje er det fordi Stein Eriksen bor i nærheten, ler Kari Traa.

Etter seks konkurranser i verdenscupen ligger Bahrke 20 poeng foran Traa.

- Det skal jeg ta igjen. Det er nok av renn å gjøre det på. Å vinne verdenscupen sammenlagt betyr minst like mye som å vinne VM, kanskje mer, mener jenta fra Voss, som håper å avslutte sesongen med stil. Verdenscupens siste renn arrangeres i hjembyen.

- Kommer du, eller? Jeg lover deg at det blir skikkelig bra. Og ekstra morsomt hvis jeg vinner, sier Kari Traa.

Ingrid imponerte

Ingrid Berntsen viste at hun kan ta opp arven etter Kari Traa.

- Fjerde- og femteplass i hennes første mesterskapsfinaler er imponerende. Hun kan bli best i verden, sier trener Lasse Fahlén.

GULL I MUNN: Kari Traa kunne sette tenna i gullmedaljen etter seieren i går. Her sammen med Shannon Bahrke (t.v.) og Marina Cherkasova.