- I dag var jeg en billig spiker fra Ikea

Geraint Thomas sprakk som en ballong på den 19. etappen.

KJEMPESPREKK: Geraint Thomas fikk det tøft på den 19. etappen og raste ut av topp ti i sammendraget. Foto: Stefano Sirotti / Polaris
KJEMPESPREKK: Geraint Thomas fikk det tøft på den 19. etappen og raste ut av topp ti i sammendraget. Foto: Stefano Sirotti / Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA TOUSSUIRE (procycling.no): Før fredagens 19. etappe av Tour de France lå Geraint Thomas (Team Sky) strålende plassert på en fjerdeplass i sammendraget, 6'34'' bak lagkameraten Chris Froome

Waliseren hadde vært Chris Froomes aller viktigste hjelper gjennom touren, men da Sky-laget smuldret sammen i hardkjøret til konkurrentene, måtte også Thomas kaste inn håndkleet tidlig.

Han måtte slippe allerede på det første fjellet, men kom seg opp igjen. Men på etappens gigant Col de la Croix de Fer så sa det stopp, og denne gangen så han aldri noe til teten igjen.

- Jeg vet faktisk ikke hva som skjedde. Jeg var bare tom i dag. Det var egentlig uunngåelig, men jeg håpte at dette skulle skje på mandag, sier Thomas.

- Noen ganger er man hammeren, andre ganger spikeren. I dag var jeg en billig spiker fra Ikea. Det var forferdelig.

Thomas kom i mål hele 22 minutter bak etappevinner Vincenzo Nibali (Astana), og falt ned til en 15. plass i sammendraget, 27'24'' bak Froome. Dermed kan han vinke farvel til topp ti i sammendraget.

Åpner for angrep

Om fredagens etappe var tøff, så er ikke dagens 20. etappe noe særlig lettere. På etappens 110 kilometer skal man på nytt over Col de la Croix de Fer, denne gangen fra andre siden.

Etter nedfarten skal man avslutte etappen opp til Alpe d'Huez, selve rosinen i pølsa. De 21 serpentiner svingene er fylt med folk fra hele verden, noen har vært der i flere uker allerede. 

Så et Sky-lag som ble lagt i ruinerer på fredag kan også få det tøft på denne etappen. Det åpner for at Chris Froome kan bli angrepet fra alle kanter. Nairo Quintana ble sikkert ikke mindre motivert av at han klarte å sette et halvt minutt på Froome. 

- Det blir alt er ingenting, sa Quintana etter fredagens etappe.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer