-I dag var Maid For Tag utrolig bra

Det var tynt med norske hester på Solvalla den første dagen av Elitloppshelgen. Men Maid For Tag og Olav Mikkelborg skapte jubel.

• Her er sjansen til å vinne på Solvalla!

-I dag var hun utrolig bra. Jeg hadde egentlig full kontroll hele veien, sa Olav Mikkelborg etter triumfen i "Stoeliten".

Maid For Tag var som vanlig svært rask bak bilen. De andre var helt sjanseløse på å frarøve henne ønskeposisjonen i tet. Favoritten Passionate Kemp ble styrt ned bak Maid For Tag. Da var spenningen over. Mikkelborg styrte hele showet til stor norsk jubel fra publikumsplass.

Brunstig

For to uker siden forsøkte hoppa seg i Oslo Grand Prix, men var direkte dårlig.

-Hun var svært brunstig den dagen. Jeg merket allerede i oppvarmingen i dag, at det var en helt annen hest. At hun var opptatt av oppgaven sin, sa en lykkelig Olav Mikkelborg.

-Det er stort og en helt uvanlig bra opplevelse å vinne på Solvalla denne helgen, sa Mikkelborg.

Maid For Tag skaffet sine tilhengere drøyt tre ganger innsatsen i totolukene.

BESTEMTE ALT. Maid For Tag og Olav Mikkelborg skapte stor norsk jubel blant publikum, da de vant på Solvalla (Arkivfoto). Foto: HESTEGUIDEN.COM
BESTEMTE ALT. Maid For Tag og Olav Mikkelborg skapte stor norsk jubel blant publikum, da de vant på Solvalla (Arkivfoto). Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Eier Per Arne Claussen var til stede og fikk 200.000 svenske kroner for den sterke triumfen.

-Et rent eventyr

Maid For Tag er et rent eventyr. Hun gjorde ikke mye bra i fjor. Vi så for oss avl etter denne sesongen. Men nå har hun tjent en million kroner i år, sa en fornøyd trener og kusk.

Et eventyr til

Mikkelborg avsluttet dagen med et lite  kveldseventyr. Han vant det siste løpet med norske Rex Ribb til brakoddsen 33!

-Helt herlig. Det passet fint med det høye tempoet i løpet. Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra i dag, sa Mikkelborg etter dobbeltriumfen.

Ole! Ole! Ole! lød fra allerede hese norske struper.