62. PLASS: Her kommer Petter Northug i mål - over fire minutter bak Johan Olsson. Til slutt endte nordmannen på en 62. plass. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
62. PLASS: Her kommer Petter Northug i mål - over fire minutter bak Johan Olsson. Til slutt endte nordmannen på en 62. plass. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

I dag var ukjente Sebastian Gazurek og 60 andre bedre enn Northug

Fra gull til 62. plass for nordmannen.

(Dagbladet): For to år siden kunne vi juble for at Petter Northug gikk i mål til et gull på 15 kilometer i fristil.

I dag var situasjonen en helt annen for 29-åringen.

For i dag endte Petter Northug helt nede på en 62. plass.

Mannen som tok sølv bak Northug i Val di Fiemme, Johan Olsson, han tok i dag steget opp på gullplassen.

- Vi frykta vel at Johan kom til å bli sterk i dag. Det er et absolutt fortjent gull til Johan Olsson, sier Northug til NRK.

Northug skjønte nok tidlig at han ikke hadde en sjanse på medalje i dag - og da ønsket ikke 29-åringen å bruke mer energi enn nødvendig.

- Jeg blir for langt bak ved to kilomter, og jeg kan ikke ligge så langt bak for å ta gullet, sier Northug om hvorfor han ga opp.

Ved første måling lå han 7,9 sekunder bak russiske Sergej Ustiugov. Halvveis i løpet var nordmannen 47,6 sekunder bak dagens sølvvinner, Maurice Manificat.

Dermed tok Northug resten av løpet i rolig tempo, og lusket i mål på en 60. plass - hele 4,44 minutter bak Johan Olsson.

Petter Northug så ut til å ta resultatet med ro - og spøkte heller litt om det det løse føret som løpet bar preg av i dag.

- Jeg trives på løst føre, så det burde ha vært enda løsere. Vi får satse på varmere vær og dårligere preparering, så får jeg føret mitt, sier Northug ironisk til NRK.