Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag vender den utestengte stjerna tilbake på tennisbanen

Maria Sjarapova har sonet ferdig straffen sin.

TILBAKE PÅ BANEN: Maria Sjarapova ble utestengt etter å ha testet positivt på meldonium. Nå vender hun tilbake til banen. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE PÅ BANEN: Maria Sjarapova ble utestengt etter å ha testet positivt på meldonium. Nå vender hun tilbake til banen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Maria Sjarapovas comeback har splittet tennismiljøet. Selv påvirkes ikke hovedpersonen av støyen.

Onsdag vender den russiske tennisstjernen tilbake til tennisbanen etter 15 måneders utestengelse for brudd på dopingreglementet.

– Jeg vet jeg er respektert, sier Sjarapova foran møtet med den italienske veteranen Roberta Vinci i Stuttgart.

Skulle Sjarapova ta seg videre til annen runde, venter trolig et stjernetungt møte med polske Agnieszka Radwanska. Sistnevnte er blant dem som har kritisert at Sjarapova har blitt gitt et wildcard til turneringen i Stuttgart.

– Denne typen fribillett til turneringen burde tilfalle spillere som har falt på rankingen på grunn av skade, sykdom eller en annen uventet hendelse. Ikke til noen som har vært utestengt for doping, sier den polske jenta.

Sjarapova testet positivt på det forbudte stoffet meldonium i fjor. Stoffet hadde kort tid i forveien kommet på forbudslisten, og den russiske stjernen fikk kortet ned sin straff fordi det ble konkludert med at hun ikke bevisst hadde forsøkt å dope seg.

Sjarapova har også fått frikort til de kommende turneringene i Madrid og Roma, og hun håper også på å få spille prestisjetunge Roland Garros i Paris. 30-åringen gikk til topp i Grand Slam-turneringen i 2012 og 2014.

Onsdag skriver imidlertid den britiske avisen The Telegraph at arrangørene i den franske hovedstaden ikke kommer til å gi Sjarapova noen gratisbillett til turneringen.

(NTB)