SPILLER I SIVIL: Montreal Canadiens forsvarer Josh Gorges spilte løkkehockey på en lokal bane i Montreal 2. juledag. I dag er det ventet nye forsøk på å løse konflikten som har gjort at NHL-sesongen fortsatt ikke har startet. Foto: GRAHAM HUGHES, AP / NTB SCANPIX
SPILLER I SIVIL: Montreal Canadiens forsvarer Josh Gorges spilte løkkehockey på en lokal bane i Montreal 2. juledag. I dag er det ventet nye forsøk på å løse konflikten som har gjort at NHL-sesongen fortsatt ikke har startet. Foto: GRAHAM HUGHES, AP / NTB SCANPIXVis mer

I dag ventes nye samtaler i NHL-konflikten

Partene har ikke møttes siden 13. desember.

Det er ventet at NHL og spillerforeningen møtes ved forhandlingsbordet nyttårsaften for å gjøre et nytt forsøk på å løse arbeidskonflikten som rammer ishockeyligaen.

Partene var i informasjonsmøter i går. Utsiktene for at de går tilbake i nye forhandlinger er lyse. Det har ikke vært konkrete samtaler mellom NHL og spillerforeningen siden 13. desember om å løse den pågående lockouten.

- Forhåpentligvis vil vi gå tilbake for nye forhandlinger i løpet av kvelden (søndag) eller i morgen, skriver NHLs nestsjef Bill Daly i en epost til Reuters.

Spillerforeningen bekreftet søndag kveld norsk tid at planen er å ha møter nyttårsaften.

Det er ikke spilt én eneste kamp i NHL denne sesongen. Etter programmet skulle 625 oppgjør vært spilt innen midten av januar. Partene prøver å bli enig slik at en forkortet sesong kan inneholde minst 48 serieomganger mot de normale 82.

Problemet er at tiden er i ferd med å renne ut. En enighet må til om kort tid om det skal bli nordamerikansk ishockey denne sesongen.

Stridens kjerne er hvordan inntekter på 18,4 milliarder kroner (3,3 mrd. dollar) skal fordeles.

NHL er inne i sin fjerde arbeidskonflikt på 20 år. Hele 2004-06-sesongen ble avlyst på grunn av lockout.

(NTB)