- I dag viste han kvaliteten

Torres stor da Liverpool snudde trenden.

(Dagbladet.no) Liverpool var revansjesugne etter null poeng i to strake seriekamper og tap mot Chelsea i ligacupen, og gikk rett i strupen på Portsmouth.

Før kvarteret var gått hadde tidligere Liverpool-keeper David James allerede hentet to baller ut fra nettet, og kampen var i prinsippet allerede avgjort.

Portsmouth kom til Anfield med selvtillit og seriens beste bortestatistikk, men klarte ikke å demme opp for et aggressivt hjemmelag. Da sluttfløyta gikk sto det 4-1, og julefreden kunne senke seg på Anfield etter en turbulent periode.

Det takker manager Rafa Benitez Fernando Torres for.

- Vi ble litt nervøse da Portsmouth scoret, og vi trengte det tredje målet. Det ordnet Torres, sier Benitez til Liverpools hjemmesider.

- Du vet han alltid er en trussel når han kommer seg bak forsvaret. Han har en strålende innstilling og har ingen problemer med det fysiske nivået i Premier League, i dag viste han fram kvalitetene og farten sin, sier spanjolen.

Julegave

Etter ti minutter brant Dirk Kuyt en kjempesjanse, men det ble en advarsel om hva som ville følge.

STARTET BALLET: David James og Pedro Mendes kan bare se på da Yossi Benayoun sender hjemmelaget i føringen. Foto: AFP
STARTET BALLET: David James og Pedro Mendes kan bare se på da Yossi Benayoun sender hjemmelaget i føringen. Foto: AFP Vis mer

For bare to minutter senere jaget Fernando Torres inn i boksen, men tapte duellen. Ballen rullet likevel ut til Harry Kewell, som vippet ballen ut til Yossi Benayoun på seksten meter.

På volley styrte han ballen mesterlig forbi James og sendte vertene opp i ledelse.

Etter kvarteret stormet Torres igjen inn i boksen. Sol Campbell slang inn en desperat takling, og fikk slått ballen unna spissens bein. Men ballen spratt rett i beinet til Sylvain Distin, og trillet inn i mål til 2-0. Årets første julegave var dermed utdelt på Anfield.

Betalt

Portsmouth hadde veldig lite å bidra med i den første omgangen, og skapte aldri mer enn noen halvsjanser. Hjemmelaget kontrollerte fullstendig, og med juleprogrammet i bakhodet sakket de litt på tempoet.

Portsmouth gikk hardere ut etter pause, og kunne ha utliknet i det første minuttet. Papa Baba Diop fant litt rom og brant til, men klarte ikke å presse skuddet under tverrliggeren. Fem minutter senere vendte Kanu om og skjøt fra sekstenmeteren, men skuddet trillet ufarlig utenfor.

Etter 56 minutter fikk de betalt for presset. Kanu skrudde et innlegg over mot bakre stolpe, og der dukket Benjani opp. Skuddet suste inn bak keeper Reina, og Portsmouth hadde redusert.

Liverpool forsøkte å svare kjapt, og David James hadde sin fulle hyre med å holde Sami Hyypiäs heading ute av målet. Fem minutter senere fulgte Kewell opp med et lurt skudd, men ballen gikk over mål til utspill.

- I dag viste han kvaliteten

Torres-dobbel

Etter 67 minutter så Mascherano innbytter Babel på løp. Et Portsmouth-bein skiftet retning på ballen, og James stormet ut og blokkerte med beinet.

Men returen trillet ut til Torres på sekstenmeterstreken, og spissen plasserte ballen nede ved stolpen til 3-1.

Dermed var det kroken på døra for gjestenes offensiv. I stedet kunne Liverpool juble for nok et mål etter 85 minutter. Steven Gerrard kom inn i feltet, og headet tilbake til Fernando Torres.

Spissen gjorde ingen feil på volley, og James måtte hente ut den fjerde ballen for kvelden.

Dermed fikk Liverpool snudd den negative trenden fra den siste tiden, mens Portsmouth igjen måtte forlate Anfield uten poeng.

- Først og fremst var det en veldig bra laginnsats. Det var viktig å vinne denne kampen, for vi har en lang vei å gå i tittelracet, sier Rafa Benitez.