ANGRER IKKE: Petar Vukicevics eks-kone, Turid Syftestad, angrer ikke på at hun gikk ut med de omstridte e-postene. Men hun synes det er trist at saken er blitt en familiesak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ANGRER IKKE: Petar Vukicevics eks-kone, Turid Syftestad, angrer ikke på at hun gikk ut med de omstridte e-postene. Men hun synes det er trist at saken er blitt en familiesak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- I de 17 årene jeg var gift med Petar, var doping et naturlig tema i hverdagen

Vukicevics eks-kone synes det var tøft å høre barnas versjon i dag.

(Dagbladet): Petar Vukicevic' ekskone Turid Syftestad synes det er leit at dopingsaken går ut over barna.

Christina og Vladimir Vukicevic' mor syntes det var tøft å se hva som ble sagt på pressekonferansen i formiddag, men angrer ikke på at hun gikk ut med e-postene som ble sendt 2001-2003.

- Det er en grunn til at jeg har holdt dette tilbake i ti år, og det er en grunn til at det er vanskelig, men jeg mener fortsatt at det var riktig av meg å gå ut med dette. Det er trist at dette har gått fra å være en profesjonssak til en familiesak, sier Syftestad til Dagbladet.

- Ikke hevngjerrig
Hun fortsetter:

- Jeg vet at innholdet i e-postene er ekte, og jeg håper at Antidoping Norge får eksperter til å bevise at de er det.

- Hvorfor har du ventet så lenge med å gå ut med e-postene?

- Jeg har ventet av hensyn til barna og fordi det er viktig at sannheten kommer fram. Jeg er ikke hevngjerrig, og jeg unner Christina og Vladimir alt hell og lykke, slik andre mødre gjør.

- Naturlig med doping
Petar Vukicevic har innrømmet overfor Dagbladet å ha forhørt seg om forbudte stoffer. Syftestad hevder imidlertid at doping var en helt naturlig del av hverdagen i årene hun var gift med ham.

STØTTER FAREN: Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic gir 100 prosent støtte til farens versjon om at e-postene er blitt manipulert.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STØTTER FAREN: Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic gir 100 prosent støtte til farens versjon om at e-postene er blitt manipulert.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- I de 17 årene jeg var gift med Petar, var doping et helt naturlig emne i hverdagen. Hvis man er advokat, kommer man hjem fra jobb og snakker om juss. Hvis man er lege, snakker man om helse. I Petars tilfelle kom han hjem fra jobb som utøver, og seinere trener, og snakket om doping, sier hun til Dagbladet.

Petar Vukicevic' advokat Vidar Strømme mener utspillet ikke er riktig.

- Petar mener at det utspillet er fullstendig feil. Det føyer seg inn i rekken av andre uttalelser fra Syftestad, sier Strømme til Dagbladet.