I den 7. himmel

Thierry Henry scoret hattrick, gjorde forarbeidet til to scoringer og jublet over en knusende 7-0-seier over Middlesbrough.

Med gårsdagens scoringer er Henry oppe i 150 fulltreffere for Arsenal, og franskmannen deler dermed klubbrekorden med Cliff Bastin.

- Rekorden er en ting. Spørsmålet er hvor langt Henry kan gå? Hvor mange mål kan han score? Jeg skal like å se den mannen som klarer å slå ham, sier manager Arsene Wenger.

Iskald Henry

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, den største spenningen var om det skulle bli tosifret på Highbury. Arsenal startet scoringsfesten etter 20 minutter. Fredrik Ljungberg la perfekt inn til Thierry Henry som scoret sitt 14. mål for sesongen på volley.

Middlesbrough-keeper Brad Jones måtte slå ballen til corner sekunder senere etter skudd fra Cesc Fabregas. Philippe Senderos sørget for at corner ble mål.

Før halvtimen var gått hadde Henry scoret sitt andre for kvelden. Jose Reyes spilte ballen fram til Henry, som flikket ballen iskaldt forbi en utrusende Jones og inn i tomt mål.

- Reyes var også strålende i dag. Han scoret ikke, men var involvert i fire eller fem mål med flotte pasninger. Det beste er at laget har funnet tilbake til det spillet vi ønsker å spille, sier Wenger.

Godt samspill

Med seieren trygt inne allerede før pause fikk Ashley Cole sitt etterlengtede comeback etter 40 minutter.

Og kaptein Henry begynte å legge opp til scoringer. Sekunder før pause la han ballen til Robert Pires, som puttet ballen i krysset.

I den 7. himmel

Jones hentet ballen ut av nettet for fjerde gang. Og kampen var bare halvspilt. Etter 59 minutter headet Gilberto inn Henrys frispark. Og fansen begynte å rope på Henry og klubbrekorden.

Den sørget franskmannen for ved å score sitt 150. mål for klubben. Nok en gang var det samspill mellom Reyes og Henry som sørget for mål da Henry skjøt kontant i nettet bak en rasende og oppgitt Jones.

- Vi skulle ha scoret flere mål. Men vi spilte godt og vi har funnet troen igjen. Det er det viktigste, sier Wenger.

Vondt ble verre for Boro da Doriva ble utvist etter 73 minutter. Laget fikk faktisk to sjanser mot slutten, før Henry la ballen inn i feltet og ga Alexander Hleb sjansen til å score sitt første mål for Arsenal.


Tøff opplæring

Middlesbrough avsluttet kampen med ti spillere på banen, seks av dem var tenåringer. Manager Steve McClaren mener hans unge spillere vil tjene på ydmykelsen.

 - Jeg har fortalt alle unggutta at de blir store spillere i framtida. Dette er en opplevelse de ikke vil glemme, men vi skal slå tilbake, sier McClaren.

Arsenal vant 7-0 forrige sesong også. I mai 2005 var det Everton som fikk gjennomgå.