I denne kampen mot Leeds ble Michael Owen ødelagt

- Jeg hadde vært tidenes toppscorer uten den skaden.

SKJEBNEKAMP: For Liverpool mot Leeds 12. april 1999 fikk Michael Owen hamstringskaden han mener satte forutsetningene for resten av fotballkarrieren.Foto: SCANPIX/Dan Chung/REUTERS
SKJEBNEKAMP: For Liverpool mot Leeds 12. april 1999 fikk Michael Owen hamstringskaden han mener satte forutsetningene for resten av fotballkarrieren.Foto: SCANPIX/Dan Chung/REUTERSVis mer

Fotballstudio kl. 14.30: Manchester United - QPR

(Dagbladet): Med 40 mål for landslaget og en lang karriere i storklubber som Liverpool, Real Madrid og Manchester United bak seg, har Michael Owen lite å skamme seg over når han en dag endelig bestemmer seg for å se tilbake på tiden i fotballen.

Likevel kunne det vært så mye bedre, mener han selv.

I et intervju med Telegraph fastslår Owen at skaden han pådro seg som 19-åring har formet hele karrieren hans etterpå. I en kamp mot Leeds fikk han sitt første hamstringproblem, og det førte til at han mistet mye av farten sin for godt.

- Den stygge skaden mot Leeds forandret karrieren min. Siden da har jeg vært utsatt. Hadde det skjedd i dag, ville man fikset den med kirurgi så den ble som ny. Jeg ville ikke visst om det, engang. Men på den tiden lot man det bare fare, sier Owen, og sier lårmusklene aldri ble de samme.

- Etter det mistet jeg kort sagt en tredel av kraften. Hadde jeg ikke gjort det, kunne jeg unngått 90 prosent av de andre skadene. Jeg hadde vært tidenes toppscorer for England, sier 32-åringen.

Ikke uheldig
Det er ikke akkurat verdens mest urealistiske påstand, for med de 40 målene han fikk til slutt er Michael Owen nummer fire på lista han snakker om, ni mål bak Bobby Charlton.

Med tanke på at Owen scoret sitt foreløpig siste landslagsmål for snart fem år siden, må han få lov til å spekulere rundt hva som kunne ha vært.

Men det har han kanskje ingen grunn til.

- I ettertid har jeg blitt kåret til Europas beste spiller, og et lass med trofeeer. Jeg kunne sett tilbake på karrieren og tenkt «hva om», hvor god kunne jeg vært hvis jeg hadde vært helt frisk fra VM i 1998 og framover?, sier Michael Owen, og legger til.

- Noen tror jeg har vært forfulgt av skader, men jeg har spilt hundrevis av kamper. En del av meg tenker jeg har vært den heldigste personen i verden, jeg har spilt for Liverpool, Real Madrid, Newcastle, Manchester United, jeg har over 90 kamper for England, 40 mål. Jeg trenger aldri jobbe igjen, jeg har fire barn. Jeg er ikke uheldig, sier han.

Vil ikke trappe ned
I oktober scoret Owen sitt foreløpig siste mål for Manchester United, men i november ble han skadet igjen. Først i februar startet han treningen med klubben igjen, framtiden hans er foreløpig usikker.

- Dersom ingen vil ha meg, så vil jeg ikke spille i de lavere ligaene. Jeg vil spille på toppnivå. Jeg har et par år til i meg, men ikke om det blir på lavere nivå, sier Owen til Telegraph.

Samtidig har 32-åringen tatt trenerkurs, og vurderer også å følge Gary Neville inn i mediabransjen.