I det ene hjørnet: En pen og pyntelig speidertrall. I det andre: En fleskete underdog

Molde har hentet inn Jo Nesbø. Odd har stemt fram en lokal supporter. Her er dommen over årets cupfinalesanger.

FOR SNILL: Jo Nesbø tar i både Oslo og finalekampen med silkehansker når han skriver cupfinalesang for Molde. Det hadde han ikke trengt å gjøre. Foto: Anita Arntzen
FOR SNILL: Jo Nesbø tar i både Oslo og finalekampen med silkehansker når han skriver cupfinalesang for Molde. Det hadde han ikke trengt å gjøre. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde: Tippeligaens høfligste paradetromme akkompagnerer et mannskor av beskjeden størrelse i åpningen av «Vi skal til Ullevål», en sang Jo Nesbø pliktskyldigst har skrevet for laget sitt, litt som når en småbarnsforelder må finne på en kreativ bursdagsrebus i siste liten.

Jeg sier ikke at det nødvendigvis er feil; det er lite som oser ekte kjærlighet mer enn den sjenerte forferdelsen når folk ser seg nødt til å gjøre noe pinlig for noen de bryr seg om. Etter alt å dømme er Jo Nesbø svært, svært, svært glad i fødebyen sin.

Ikke at han kommer så forbanna ille fra det, altså. Moldes cupsang er en reservert og, tja, realistisk affære. Både i refrengene - «Vi skal til Ullevål» (stemmer, det) og i versene: Vi blir opplyst om ting som at drakten er blå, at det er elleve mann på banen og at du må gå opp Sognsveien til Ullevål Stadion.

Alle disse tingene er også sant. Det sangen på ingen måte tar tak i, er hva som skal skje når de kommer dit.

Den delen hopper de rett og slett over - det neste som hender er at man våkner på mandag, trygt hjemme igjen i Molde og tenker at det tross alt er best, «å stå der på stadion som er vår» (eller «MIN», som du kanskje vil høre én kis i VIP-losjen vræle på søndag).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer