Emil Iversen:

- I det nedre sjiktet av gjengen

På Sognefjellet følte Emil Iversen seg som «en bøtte med skit». Knappe to uker seinere er formen på bedringens vei, selv om han fortsatt føler seg bakerst i gjengen.

IKKE TIPPTOPP: Emil Iversen kan melde at både formen og motivasjonen er på bedringens vei. Her med lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo på landsslagssamling på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE TIPPTOPP: Emil Iversen kan melde at både formen og motivasjonen er på bedringens vei. Her med lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo på landsslagssamling på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN (Dagbladet): Emil Iversen var en av dem som trengte et avbrekk etter VM-suksessen i Oberstdorf. Og da det ble satt punktum for forrige sesong nøyt han noen late dager hjemme på Meråker.

Men på Sognefjellet i midten av mai, viste det seg at hvilen kanskje hadde blitt litt i det meste laget.

- Fysisk så føler jeg meg som en bøtte med skit, egentlig. Mentalt føler jeg meg ok, sa Emil Iversen til Dagbladet den gang.

BEDRE: Emil Iversen tar på seg rulleskia på landslagssamlinga på Birkebeinerstadion på Lillehammer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEDRE: Emil Iversen tar på seg rulleskia på landslagssamlinga på Birkebeinerstadion på Lillehammer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

To uker seinere hadde landslaget sin andre landslagssamling for "året" og skal vi tro skiesset selv, er pila på vei til å peke oppover.

- Jeg er i det nedre sjiktet av gjengen, dessverre. Men jeg blir litt og litt bedre for hver dag. Det går framover, men det går litt seint, sier Emil Iversen, etter å ha gjennomført en sprintøkt på Birkebeiner stadion på Lillehammer med resten av sprintgutta.

DE BOMMER: Skilandslagets Emil Iversen kaster sin dom over OL-draktene til Russland, som må stille som nøytrale i det kommende OL. Video/bilder: Bjørn Langsem / AP / Reuters Vis mer

- Tungt å komme i gang

For avtalen med herretrener Eirik Myhr Nossum var at han skulle være «fit for fight» igjen 1. juni. Den avtalen ser det ut til at verdensmesteren på femmil har holdt, ettersom formen sakte, men sikkert blir bedre og bedre.

- Jeg er ikke sånn «topptopp» motivert, men det kommer sigende sakte, men sikkert, når formen blir bedre. Det er jo litt sånn at når formen er dårlig blir det litt tungt å trene, så det har vært litt tungt å komme i gang.

Det lover godt at Iversen sakte er på vei over motivasjonskneika. For i februar neste år venter OL i Beijing.

- Det hjelper på motivasjonen, nå ser jeg fram til sommeren og høsten. Nå ser jeg mulighetene, så det kan bli greit det, sier han.

- Jeg henger med på intervallene og er fornøyd med det per dags dato.

Avventede

Lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo derimot, så ut til å være i meget godt driv på sprintøkta. I likhet med Iversen sto han over Holmenkollen Skishow, etter litt halsvondt etter Sognefjellet.

- Det ble en liten ukes tid, hvor jeg ikke fikk trent. Det er da man kjenner på hvor mye man savner å trene. Sånn sett trenger det ikke å være så dumt, sier Klæbo.

FORSIKTIG MED SELVSKRYT: Johannes Høsflot Klæbo på årets andre landsslagssamling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORSIKTIG MED SELVSKRYT: Johannes Høsflot Klæbo på årets andre landsslagssamling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Du så rask ut nede på Birkebeineren i dag. Er du der du skal være på nåværende tidspunkt i sesongen?

- Det var overraskende bra. Jeg trodde det skulle føles tyngre ut enn hva det gjorde. Men det kjentes helt greit ut. Det tar jeg med meg, sier Klæbo som er forsiktig med å skryte av egen form i den innledende OL-sesongen.

- Jeg er glad det ikke er OL i dag, så ærlig skal jeg være. Jeg håper det skal komme sakte, men sikkert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer