Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I det umulige hjørnet

John Arne Riises venstre vrist er strakere enn noensinne.

På tradisjonsrike Boxing Day skjøt han vilt rundt seg, og satte ballen i det motsatte hjørnet to ganger.

-  Jeg traff godt, men kunne vel ha scoret et par til, oppsummerer John Arne Riise til Sky etter å ha skutt West Bromwich i filler.

Og det manglet ikke på forsøkene. Riise skjøt seg både varm og gloheit, og til slutt handlet det bare om å sikre seg et hattrick. Det sjuende skuddforsøket endte imidlertid som assist i beina på Luis Garcia.

-  Jeg må vel ærlig innrømme at jeg gikk for hattrick med det siste skuddet, ja.

I skuddposisjonTo assister og to mål. Riise lekte seg på venstrekanten i Harry Kewells fravær og gjorde hva han kunne for å komme i skuddposisjon - det er lenge siden vrista til John Arne Riise har vært så strak. Da gjør det seg med en reprise:

Steven Gerrard slår en kapteinspasning mot Riise som på hel volley plasser ballen forbi Russel Hoult. 2- 0: Riises venstrebein serverer Sinama på 6 meter. 3- 0: Frispark fra Gerrard langs bakken og gjennom en tragikomisk West Bromwich-mur. 4- 0: Det store smellet. Riise demper ballen på brystet og kliner ballen i krysset fra 14 meter. 5- 0: Riise-skudd ender i beina på Garcia.

1- 0:

Alle sorterEn gammel Liverpool-storhet oppsummerer skudd-dramaet slik:

-  Han hadde noen fantastiske skudd i dag; halvvolley, hel volley - alle typer skudd man kan tenke seg, skryter Gary McAllister som spilte sammen med Riise i Liverpool i 2001/02-sesongen.

Søndag kveld satt han i Sky Sports-studio og så kampen.

Opp med hånda-  Da vi scora det andre målet, visste jeg at kampen var over, forteller Riise, som scora sitt tredje og fjerde mål på The Hawthornes. Bunnlaget West Bromwich var plankekjøring for rødtrøyene, og ble leketøy for gjestene da de måtte spille med 10 mann i 50 minutter. Rumenske Cosmin Contra rakk hånda i været som for å markere hvem som var kveldens største idiot, og reddet ballen med hånda - like foran sin egen keeper. Det resulterte i rødt kort, straffespark og avgjort kamp.

Selv om tsjekkiske Milan Baros bomma fra straffemerket.

Banens besteI andre omgang var det liten tvil om at Bryan Robsons gutter skulle ryke på sitt femte strake tap.

-  De gamblet med å kjøre offensivt selv etter at de fikk en utvist, men mislyktes, forklarer Riise, som strålte etter kampen.

-  Ja, jeg er meget fornøyd med egen innsats, bekrefter nordmannen som ble kåret til banens beste spiller og blir belønnet med 9 poeng på Dagbladets spillerbørs.

Viktig uke-  Dette var et stort resultat for oss, og det er godt å ta med seg inn i denne perioden med mange viktige kamper, mener Riise som stod for halvparten av Liverpools 16 avslutninger i går. Fortsetter han slik, kan de røde kanskje klatre fra en litt ekkel sjetteplass i Premier League. Det er håpløse 15 poeng opp til uslåelige Chelsea, men bare 6 til Manchester United og i løpet av ei ukes tid og kamper mot Southampton, Chelsea og Norwich avgjøres mye i forhold til Liverpools uttalte mål om en topp 4-plassering.

-  Ei god jul for oss og fansen. Og med samme mentalitet vil vi plukke poeng og kutte avstanden til topplagene, sier Benitez.

STOR DAG: - Dette var et stort resultat for oss.Et resultat det er godt å ta med seg inn i de mange viktige kamper foran oss ,sier John Arne Riise.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media