I dette fengselet sitter gjenglederen «Generalen» og venter på Pistorius

- Lover ham et helvete.

FENGSEL: Oscar Pistorius fikk i dag dommen sin på fem år i fengsel etter drapet på kjæresten i fjor. I alle fall ti måneder må sones i Kgosi Mampuru Prison, og det har blitt gjort klart for ham at det ikke kommer til å bli noen luksusferie. Foto: NTB Scanpix
FENGSEL: Oscar Pistorius fikk i dag dommen sin på fem år i fengsel etter drapet på kjæresten i fjor. I alle fall ti måneder må sones i Kgosi Mampuru Prison, og det har blitt gjort klart for ham at det ikke kommer til å bli noen luksusferie. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble Oscar Pistorius dømt til fem års fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp. 27-åringen fikk også tre års betinget dom for våpenbruk.

Det er derimot ventet at Pistorius bare må sone ti måneder bak murene i fengsel, og at resten kan tas som hjemmesoning i husarrest.

- Ikke så lenge jeg er her Ifølge BBC vil sørafrikaneren måtte sone fengselstraffen sin i Kgosi Mampuru Prison, tidligere kjent som Pretoria Central Prison. Her kommer han mest sannsynlig til å sitte på sykehusenheten, men det kommer neppe til å bli noe ferieopphold for den verdenskjente friidrettsutøveren.

Det har han nemlig blitt advart om på forhånd.

Ifølge Pistorius' forsvarsadvokat, Barry Roux, har det kommet trussler mot ham allerede før soningen har startet. De skal ha kommet fra en gjengleder på innsiden av murene.

Khalil Subjee, bare kalt for «Generalen», er overhodet for fengselsgjengen «26s», og sa ifølge sørafrikanske Citizen at Pistorius ikke kan forvente seg noen form for særbehandling.

- Om noen tror at det går an å komme hit og leve som en konge, kommer den personen til å bli «plukket ned». Om han tror han kan komme hit og kjøpe sin vei inn med datamaskiner og mobiltelefoner, må han vite at det aldri kommer til å skje så lenge jeg er her, sier han.

«Generalen» Advokat Roux har uttrykt sin uro over dette under forhandlingene om soningsforholdene.

- Denne gangsteren som kaller seg for «Generalen» har sittet i fengselet de siste 33 årene, og er leder for den fryktede fengselsgjengen «26s». Fra en telefon i fengselet lover han Pistorius et helvete, og sa at hans formue ikke kunne kjøpe ham noen luksus, sa han ifølge Daily Mirror.

Eye Witness News har også kommet med spekulasjoner rundt hvem som kan komme til å bli Pistorius' cellekammerat, og lanserer tsjekkiske Radovan Krejcir som en sannsynlig kandidat.

Han sitter inne mens han venter på rettergang, og er tiltalt for kidnapping og tortur.