«I disse to kampene mot Arsenal har vi vist hva Manchester United er for noe, og hva vi står for»

De meritterte Manchester United-stjernene er forstatt sultne. - Dere så det sikkert på oss at dette betydde mye. For meg så det nesten ut som om finaleplass var viktigere for oss enn for Arsenal, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

VILLA PARK (Dagbladet): En dresskledd Ruud Van Nistelooy løp ut på banen. Sir Alex Ferguson knyttet neven mot publikum og flere fans gråt av glede. Lenge etter at spillerne var gått inn i garderoben, kunne man høre United-sanger over halve Birmingham.

- Det var kjempestemnning i garderoben. Cupen er stor i England, men denne seieren betydde mye. Denne kampen har vi brukt mye tid på å forberede oss på, sier Ole Gunnar Solskjær.

Viktig Solskjær-løp

Han spilte fra start som enslig spiss mot Arsenals forsvarsklippe Sol Campbell. En jobb han har hatt nesten ei uke å forberede seg på. Tidlig i uka ble det klart at toppscorer Ruud Van Nistelrooy var skadd.

- Det var første gang på kanskje et og et halvt år at jeg har spilt spiss alene. Det begynte bra, men etter hvert merket jeg at jeg mangler litt kamptrening, sier Solskjær.

Etter et massivt Arsenal-press de første minuttene tok United kommandoen over kampen. Etter 33 minutter fikk de betalt:

Ryan Giggs avanserte på høyresida, Ole Gunnar Solskjær dro med seg Sol Campbell på et løp - og Giggs kunne slå inn til en umarkert Paul Scholes som satte ballen i nettet.

- Litt av jobben til en spiss er å få bort en spiller som Sol Campbell og skape rom til medspillerne. Akkurat i den perioden av kampen spilte vi veldig god fotball, sier Solskjær.

- Vi bestemte oss for å være tett oppi duellene og ikke gi dem tid. Takler man dem, har man sjanse til å slå dem. De er et veldig fintspillende fotballag som man ikke må gi rom, sier Solskjær.

Godt mot de gode

Solskjær tror at det nettopp er i avgjørende kamper at United-gutta kan vise hva som bor i dem. I går var meritterte veteraner som Ryan Giggs, Roy Keane, Gary Neville og Paul Scholes gode. I tillegg viste Cristiano Ronaldo nok en gang hvilket balltalent han er. Det utskjelte midtstopperparet Wes Brown/Mikael Silvestre ufarliggjorde både Dennis Bergkamp og innbytterne Reyes og Henry.

- Det er sånne kamper som dette vi trenger. Det har vært sagt og skrevet mye om at vi har hatt problemer og mistet noen poeng. I disse to kampene mot Arsenal har vi vist både oss selv og alle andre hva Manchester United er for noe, og hva vi står for, sier Solskjær.

Han blir stadig bedre i kneet, selv om han fortsatt kjenner skaden.

Keane gledet seg

- I dag kunne jeg ha spilt lenger, men det var sikkert en grunn til at jeg ble tatt av. Nå fungerer kneet greit, selv om jeg fortsatt kjenner skaden noen ganger. Det som blir spennende nå er å se hvordan jeg er i morgen, sier Solskjær.

Lagkaptein Roy Keane mener at seieren var svært viktig både for den yngre og den eldre delen av laget.

- Vi fikk bevist hva vi er gode for. Mange unge spillere sto fram i dag, ikke minst keeper Roy Carrol, som gjorde en aldeles fabelaktig redning på headingen fra Campbell. Samtidig er det også godt å se at de som allerede har vunnet mye vil vinne mer, sier Keane.

I dag spilles den andre semifinalen: Millwall- Sunderland.

SOL I RYGGEN: Uniteds Ole Gunnar Solskjær lander på ryggen til Arsenals Sol Campbell. Disse to hadde en rekke dueller i kampen - men Solskjær var lurest i den viktigste, foran scoringa.
AVGJØRELSEN: Paul Scholes skyter hardt og presist. Ballen går mellom Arsenal-spillerne Toure og Vieira og forbi keeper Jens Lehman.
FAMILIEMORO: Sir Alex Ferguson og barnebarnet Jake.