Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

I drama: - Ekkelt

- Jeg tror ikke det var noen av spillerne som hadde opplevd det før, sier landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (35).

TELLER NED: Rune Almenning Jarstein og Norge møter Spania på Ullevaal lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TELLER NED: Rune Almenning Jarstein og Norge møter Spania på Ullevaal lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Fotballspillere lever en tilsynelatende beskyttet tilværelse. Men oppe i et fly er de avhengig av akkurat det samme som alle andre: Været og en dyktig kaptein.

Da Rune Almenning Jarstein og lagkameratene i Hertha Berlin skulle fly hjem etter bortekampen mot Köln, skjedde det mange beskriver som et sjokk. Været var turbulent. Og plutselig slo lynet ned i flyet, så det smalt.

- Det var ikke noe hyggelig. Det var ekkelt, forteller Jarstein til Dagbladet.

- Jeg har ikke flyskrekk. Men som jeg pleier å si: Det er alltid godt når du lander.

Møter Spania

Sisteskansen er nå på landslagsoppdrag med Norge. Lørdag kommer Spania til Ullevaal i EM-kvaliken. Tirsdag er Romania motstander i Bucuresti.

Jarstein har lagt bak seg en svært hyggelig periode i Tyskland. For første gang i Hertha Berlin-karrieren har han vært med på å vinne tre kamper på rad.

For halvannen uke siden ble Ståle Solbakkens tidligere klubb, Köln, slått 4-0. Det var hjem herfra at dramaet med charterflyet utspilte seg.

Så på serie

Flyet hadde 32 seter. Laget ønsket seg raskt hjem etter kampen - det gikk ikke rutefly - derfor punget klubben ut for et charterfly.

- Jeg satt og så på en serie, forteller Jarstein, som holdt nullen i kampen og hadde all grunn til å være fornøyd.

- Da hører du ikke så mye annet. Men jeg hørte et lite smell og det blinket utenfor. Det var ikke noe hyggelig. Det var ekkelt.

- Hvor lenge varte det?

- Lynet slo ned bare én gang. Etter dette var ikke turbulensen så ille, egentlig. Men klart: Når lynet slår ned i flyet, så er det ekkelt. Du hørte bare et smell. Det var skummelt. Jeg tror ikke det var noen av oss som hadde opplevd dette før.

Flyet landet til slutt trygt på Berlin-Schönefeld i 23-tida.

Til tross for dramaet, vil nordmannen ikke ha betenkeligheter med å sette seg i et fly igjen.

Noe stort på gang

Vi møter keeperen på Thon Hotel Storo. Været i Oslo er grått og småkjølig denne onsdagen. Men du merker på hele laget at noe stort er på gang.

Klokka 20.45 lørdag kommer Spania på besøk. Ullevaal er fullsatt, det vil si rundt 27.000 tilskuere, og kampen er særdeles viktig i EM-kvaliken.

Spania er suveren i gruppa og har 18 poeng. På de neste plassene følger Sverige (11 poeng), Romania (10 poeng), Norge (9 poeng), Malta (3 poeng) og Færøyene (0 poeng). De to beste lagene går til EM-sluttspillet.

- Det er sånne kamper du drømmer om å spille, påpeker Jarstein.

- Du må selvfølgelig gå ut på banen og ha troen. Det er ikke umulig å få med seg poeng. Men mye må klaffe. Vi må ta vare på sjansene vi får og vi må holde tett bakover. Hadde vi vært heldige, kunne vi fått med oss et poeng da vi møtte dem sist.

SLAKTES: Haitam Aleesami får to på børsen for innsatsen mot Færøyene. Slik reagerte han på dommen. Video/reporter: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Er det en fordel Norge at Spania så å si er EM-klare?

- Jeg tror de er så profesjonelle at de kommer til å gjøre alt for å vinne uansett. Vi må ha fokus på oss selv. Vi må gi hundre prosent og ha dagen, sier Jarstein.

Også André Hansen og Ørjan Håskjold Nyland er blant keeperne i troppen.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling