I drømmeland

Manchester United eller Liverpool, sier RBK-gutta unisont før dagens mesterliga-trekning. Men ikke Daniel Braaten. Han er fornøyd med å være blant de store gutta.

TEL AVIV (Dagbladet): 22-åringen som scoret det avgjørende målet etter at Harald Martin Brattbakk hadde scoret det målet som gjorde det mulig for Daniel Braaten å score det avgjørende målet, sov godt i går. På veien fra Tel Aviv var han i drømmeland. Men ikke på grunn av egne prestasjoner og nyvunnen status.

Bare rett og slett fordi han har et godt sovehjerte.

-  Å sove er mitt minste problem, sier Braaten til Dagbladet.

-  Derfor sov jeg godt etter kampen - sjøl om det ble lite.

God hjelp av RBK

Daniel Braatens steg inn blant de store har gått fort. I januar var han i så dårlig form etter skade at han knapt orket å trene med landslaget i Hongkong. I Skeid fikk han stort sett gjøre som han ville. Men i RBK har treninga blitt satt i system, og nå er han på vei.

Mot det mange mener kan bli en stor høst i Europa.

-  Se ikke bort fra at han snart spiller fra start, sier RBK-trener Ola By Rise til Dagbladet.

-  Daniel har det som skal til. Men man må behandle folk rettferdig - og ikke likt. Derfor skal Daniel behandles som Daniel.

Det Ola By Rise sier er at Daniel Braaten skal tilpasses Rosenborg-stilen uten at noen skal skynde seg. Og det passer trøndernes nye lykketroll helt fint. Og ikke er han opprømt over oppmerksomheten heller. Han er bare Daniel.

-  Alt koker ned til at fotball er fotball, sier han. -  Om du spiller på Voldsøkka eller Lerkendal spiller ingen rolle. Men det var artig tirsdag kveld - det var en sinnssyk opplevelse. Og jeg fikk være med fordi jeg spiller i en god klubb.

Vil til England

Motstanderne i Europa blir avgjort i dag. For Braaten spiller det ingen rolle hvem RBK trekker.

-  Men et storlag hadde vært kult, sier han.

-  Det vil bli skikkelig gøy.

Resten av RBK-spillerne er ikke i tvil. De vil tilbake til England for første gang siden 1995.

-  United eller Liverpool, sier Erik Hoftun.

-  Fordi vi kan slå begge to, og fordi det vil være en opplevelse. For hele Norge.

SOV GODT: Daniel Braaten sov søtt på veien hjem til Norge. Selv etter en velfortjent fest i går var formen på topp. - Det var en sinnsyk opplevelse, sier han om kampen tirsdag kveld.