«I EM var italienerne mest opptatt av hvordan de så ut på håret.»

En ertelysten John Carew anbefaler sine gamle lagkamerater i Roma om å legge bort Hollywood-nykkene før møtet mot Norge

OSLO/ISTANBUL (Dagbladet): Den tidligere Roma-proffen er i rute etter tåoperasjonen forrige fredag, og spiller trolig kamp for Besiktas allerede til helga. Han gleder seg til å møte sine gamle lagkamerater i Roma. Totti må fortsatt stå over etter spyttingen mot Christian Poulsen i EM, men Antonio Cassano blir garantert en sentral brikke i det itailienske mannskapet som møter Norge. Og i humoristisk Carew-stil, nøler han ikke med å erte gutten han definerer som «en god kompis».

-  Cassano er en veldig god venn. Vi snakker sammen ofte. Men det er faktisk litt slitsomt å prate med Cassano. For han prater så vanvittig mye, som en foss. Han blir aldri ferdig, he-he, humrer Carew.

Hårfine

I Roma ble Carew stadig satt på plass av Cassano og Totti. Særlig etter at det ble klart at Italia møter Norge i VM-kvalifiseringen.

-  Klart det. Jeg fikk høre det ofte i garderoben. Det blir mye kødd. Men selv om mye av det er spøk, så liker jeg innerst inne ikke at noen tråkker på landet mitt.

Og Carew er ikke redd for å si rett ut hva han mener om sin italienske venner.

-  I EM så var italienerne mest opptatt av hvordan de så ut på håret. Ikke hvordan de skulle vinne fotballkamper, ler han.

-  Hva mener du med det?

-  Ja, det er sagt litt spøkefullt, men jeg så det på dem. De var ikke konsentrert nok på fotballen. Det så rett og slett ikke ut som om de ville nok. Fra første spark på ballen, så kunne jeg se det.

Undervurdering

Carew fikk også med seg at vår gruppemotstander Hviterussland slo VM-treer Tyrkia i Istanbul forrige uke.

-  Det er et godt eksempel. Hviterussland er et kjempegodt lag, og de slår Tyrkia med masse stjerner. Den internasjonale fotballen har blitt så jevn at det eneste som nytter er å gi alt i hver kamp. For selv om de respekterer Norge, så vet jeg at de føler seg ganske trygge på å slå oss.

Og der mener Carew at Norges sjanser til å slå Italia ligger.

-  Italia er ikke i sin beste form. Serien har ikke startet, det er en klar fordel for oss. Så de kan ikke oppføre seg som stjerner hvis de skal slå oss.

Men samtidig vet Carew bedre enn noen at Cassano & Co på sitt beste, er bedre enn det meste.

Helvetes forgård

-  De har jo mange fantastisk gode spillere. Og de er mer vant enn de fleste av våre spillere til å spille store kamper, med mye folk, og masse trøkk fra 40-50 000 tilskuere. Italienerne gjør det hver helg, mens mange nordmenn gjør det kanskje fem, seks ganger i året.

Carews offensive holdning før Italia-kampen er som søt musikk i ørene på landslagsledelsen. De ønsker seg norske gutter som går på banen for å vinne.

-  Italia-kampen er egentlig en bonus for oss. Ingen forventer at vi skal ta tre poeng. Det er et godt utgangspunkt, sier landslagssjef Åge Hareide.

At kampen blir spilt på Sicilia, trolig i ekstrem varme, og med 40 000 klin gærne italienere på tribunen, er noe han gleder seg til.

-  Om folk kaller det «Helvetes forgård» bryr oss ikke. Det var før krigen det. Tida er over da norske spillere fryktet kamper i varme mørke kvelder med flomlys. Det er slike kamper vi lever for.

KAN ITALIA: I Roma spilte John Carew sammen med blant annet Christian Panucci (t.v.), Antonio Cassano og Francesco Totti. Kunnskapene hans fra den tida blir veldig nyttige fram mot VM-kvalifiseringskampen 4. september. - At Serie A ikke har startet da er en klar fordel for oss, sier Carew.
SPILLESUGEN: John Carew er klar for spill etter tåoperasjonen forrige fredag, og gleder seg til landskamp mot Italia.